פילה דג ברמונדי בתנור / ניסי גולדרייך

את הדג הברמונדי לא הרבה מכירים כי הוא יחסית חדש בארץ, טעמו העדין והמיוחד עם הבשר הרך שלו, אהוב על כולם. הכנתי לכם מתכון מיוחד שמגיש את העדינות של הדג בשילוב טעמים מיוחדים

מרכיבים:
4 מנות של פילה דג ברמונדי
רבע כוס שמן זית איכותי
כף דבש
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
2 כפות חומץ בלסמי
1 לימון סחוט
זרעי חרדל
רוזמרין יבש
פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
מלח גס
פלפל שחור גרוס

הכנה:

1 מחממים תנור ל200 מעלות
2 בתבנית אפיה מרופדת בנייר שמים את הדגים כשהעור כלפי מעלה
3 בקערה מערבבים את השמן זית, דבש, סויה, שמן שומשום, והבלסמי והלימון ושופכים על הדגים משני הצדדים
4 מתבלים קצת בזרעי חרדל, וקצת רוזמרין, מלח ופלפל ומפזרים עלים קצוצים בנדיבות ומזלפים עוד קצת שמן זית
5 מכניסים לתנור ל15 דקות ומוציאים

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו