עטרה ז'ורנו

עוגת שקדים / עטרה ז'ורנו

עוגת שקדים וקינמון, אני חושבת שעם הקור שבחוץ לא צריך יותר מעוגת שקדים מפנקת וכוס תה חם עם המוןןןן נענע • מתכון מחמם בדיוק לשבת חורפית המתקרבת

לעוגה:
5 חלבונים.
5 חלמונים.
כוס מיץ תפוזים.
כוס סוכר.
כוס שמן.
2 כוסות קמח מנופה.
1 שקית אבקת אפיה.
1/2 כוס אגוזים קצוצים.
1/4 כוס סוכר חום.
כוס שקדים פרוסים.
כפית קינמון
אבקת סוכר.

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
2. מערבבים את החלמונים עם מיץ תפוזים, שמן, מקפלים לתוך קצף הביצים.
3. מערבבים את הקמח ואבקת האפיה ומקפלים אותם לתוך התערובת.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת, מערבבים את הסוכר החום האגוזים והקינמון בכלי נפרד ומטעינים אותם לתוך הבלילה בתנועה סיבובית בעזרת כף.
5. מפזרים מעל הכל שקדים פרוסים ואופים ב-170 מעלות כ-45 דקות או שעד שסכין שננעץ במרכזה יוצא יבש.
6. כשהעוגה מתקררת בוזקים מעליה אבקת סוכר.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו