תפוחי אדמה מוקרמים בתנור – מנה חלבית משביעה ומרשימה!

והפעם - ארוחה חלבית! תפוחי אדמה עסיסיים ברוטב שמנת חם, מוקרמים בתנור והניחוח? קשה לעמוד בפניו. הוסיפו סלט ירקות גדול וביצים קשות והנה ארוחה לתפארת!

תפוח אדמה מוקרם בתנור

מצרכים:

5 תפו"א בינוניים מבושלים (ניתן לבשל במים או לרכך במיקרוגל)

2 כפות שמן זית/ 50 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

חצי חבילת פטריות טריות קצוצות

מיכל שמנת לבישול/מתוקה (250 מ"ל)

4 כפות חלב

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק/ פטריות, מלח, פלפל שחור.

גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מחממים מחבת עם שמן זית או חמאה ומטגנים כדקה את השום הכתוש (לשים לב שלא יישרף).

-מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים. מטגנים 2-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

-שופכים למחבת את השמנת והחלב ומתבלים. מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב כ-2 דקות ומסירים מהאש.

-חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים בתבנית פיירקס או אלומיניום. יוצקים מעל את רוטב השמנת והפטריות באופן שווה. מפזרים גבינה צהובה ואופים בתנור במשך כ-30 דקות עד להזהבה.

*מומלץ לשלב עם בטטות.

תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת, מתכון תפוח אדמה מוקרם

 למתכונים נוספים לחץ כאן

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו