מה כבר יכול לצאת משילוב מוכר של שוקולד ואגוזים? תופתעו לטעום.

ממתק טעים של שוקולד מריר, חלב או לבן עם פיצוחים, שמתאים במיוחד לחגים.

ריבועי שוקולד ופיצוחים

ממתק טעים של שוקולד מריר, חלב או לבן עם פיצוחים, שמתאים במיוחד לחגים.

גם בגרסה ללא גלוטן.

ריבועי שוקולד ופיצוחים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים (כ-18 ריבועים):100 גרם שוקולד מריר/ חלב/ לבן

שליש כוס מים רותחים

40 גרם חמאה/ מרגרינה  (או 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)

1-2 כפות סוכר (אם מכינים משוקולד חלב או לבן – יש להפחית את כמות הסוכר לחצי כף או לוותר על הסוכר)

300 גרם תערובת אגוזים טבעיים לפי בחירה (לא קלויים): אגוזי מלך, פקאן, אגוזי לוז, קשיו, פיסטוקים, שקדים וכדו'  (זה יוצא בסביבות 2.5-3 כוסות)

100 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר"  (לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

אופן הכנה:-מניחים בקערה את קוביות השוקולד, החמאה והסוכר ועליהם שופכים שליש כוס מים רותחים. מניחים בצד למספר דקות ומערבבים לתערובת אחידה (אם החומרים לא נמסו לגמרי אפשר לחמם במיקרוגל מספר שניות ולערבב).

-מניחים במעבד מזון את הביסקוויטים וחצי מתערובת האגוזים וטוחנים דק. את המחצית הנוספת של תערובת האגוזים קוצצים גס (אפשר להכניס לשקית אוכל ולשבור בזהירות בעזרת מערוך).

-מוסיפים את כל תערובות האגוזים והביסקוויטים לקערת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים באופן אחיד ומהדקים היטב.

-מכניסים למקפיא למשך חצי שעה-שעה, עד שהתערובת מתייצבת ומתקשה (אך לא לגמרי). מחלצים מהתבנית, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חוצים לאורך לשני חלקים ואז לרוחב לקבלת ריבועים.

*מסדרים את הריבועים בצלחת הגשה (ניתן גם להחזיר לתבנית), עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.

ריבועי שוקולד ופיצוחים

למתכונים נוספים לחג – לחץ כאן
 

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו