צילום: שאטרסטוק

מתכון השף – פנה סלמון בטעמים מעודנים – כשר לפסח

אביב הגיע פסח בא ואנחנו מביאים לכם מתכונים מיוחדים שיעשו לכם את הפסח טעים במיוחד

באדיבות: אלעד אמסלם שף רשת קפה גרג, המציע, מתכון מעודן, קל להכנה, חגיגי ועשיר בטעמים.

פנה סלמון – מתוך תפריט פסח, שיוגש בסניפים

רכיבים:

 200 גרם פנה כשר לפסח

150 קוביות סלמון

15 גרם עירית קצוצה

5 גרם פטרוזיליה קצוצה

1 גרם גרידת לימון

10 גרם חמאה

1 שן שום קצוצה

רוטב אלפרדו:

150 גרם שמנת מתוקה לבישול

חלב לפי הצורך

20 גרם חמאה

1 כף קמח תפו"א\עמילן תירס

1 גרם אגוז מוסקט

מלח לפי טעם

אופן ההכנה:

ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ 2-3 דקות את הפנה [עדיף להכין כאשר הרוטב מוכן ורק מוסיפים את הפנה]

שמים את החמאה במחבת רחבה, ברגע שנמסה מוסיפים את הקמח תפו"א\עמילן תירס, מערבבים היטב ומסמיכים את הרוטב. מוסיפים את השמנת ומערבבים עם מטרפה מוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.

הכנת המנה:

מחממים מחבת מוסיפים את החמאה ומקפיצים את קוביות הסלמון.

מוסיפים את השן שום, את רוטב האלפרדו ומבשלים כ 3 דקות.

מוסיפים את העירית, הפטרוזיליה וגרידת לימון, מוסיפים לרוטב את הפנה ומגישים

בתיאבון!!

חג שמח

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
5 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

מתכון זה אינו שייך לבני ספרד הנוהגים לא לאכול דג וחלב ביחד

צודק לגבי ההנגה של הספרדים
אבל אפשר להחליף את החלב-בשמנת צמחית

אסור לאכול דגים אם חלב

לכל עמי הארצים רוב תפוצות ספרד לא אסרו ואף לא הזכירו בעיה באכילת דג וחלב. גודלי עולם ספרד פסקו שאין זה כי אם טעות דפוס ומה עוד שלא מוזכר כלל דין זה בשו"ע.. שיהיה לבריאות לכל האשכנזים והספרדים שנוהגים כשו"ע

הן נכון שכך כתבו הש"ך והט"ז בסי' פז, אבל הלבוש שם (ס"ג) העתיק כדברי הבית יוסף שסכנה לאכול כן. וכך כתב הפתחי תשובה (ס"ק ט) שם בשם הבית לחם יהודה להלכה, וכ"כ הפרי מגדים ס"ק ג) מהכנסת הגדולה (אך כתב לחלק שרק בחלב).
מי שכותב עמיהארצים שיבדוק קודם.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו