צילום Pixabay

ממה נובע הצורך בטיפול שורש ואיך מתאוששים לאחר ביצועו?

אחד הפחדים הגדולים של אנשים כלפי רופאי השיניים נוגע לאחד הטיפולים השכיחים ביותר – טיפול שורש. באילו מקרים יש לבצע טיפול שכזה? כמה זמן הוא אורך? כיצד מתאוששים בימים שלאחר סיומו? על כך ועוד – במאמר זה

טיפול שורש – נעים להכיר

מדי יום מבוצעים ברחבי הארץ מאות טיפולי שורש למטופלים בקשת רחבה של גילאים. הדבר קורה כאשר עששת שהתפתחה בשן אחת או יותר, הגיעה למצב מתקדם מדי, כך שסתימה רגילה כבר לא תסייע במקרה זה. במצב שכזה, עלולה להיווצר דלקת באזור הקרוי "מוך השן" (אזור הכולל את עצבי השן ואת כלי הדם הרבים הנמצאים שם), מצב המצריך טיפול שורש מיידי . טיפול שורש נעשה, ברובם המכריע של המקרים, בהרדמה מקומית, אם כי קיימת אפשרות לבצעו בהרדמה מלאה, בתנאים מסוימים. לרוב, הוא מתפרס על פני 2-3 מפגשים.

מה עושים במהלך טיפול השורש?

טיפול השורש נועד, בראש ובראשונה, לגרש במהירות את שאריות העששת מחלקי השן השונים, לרבות אזור המוך. הימנעות מביצוע טיפול זה תוביל במהרה להתפשטות מסוכנת של חיידקי העששת. מכאן, הדרך להיווצרות מוגלה וזיהום אשר עלול להתפשט לחניכיים וללסת, קצרה.

חשוב שתכירו בכך שישנה טכנולוגיה חדשה ומתקדמת שהגיעה לישראל לא מכבר, ואשר הופכת את טיפולי השורש לאיכותיים יותר ולבעלי סיכון לטעויות נמוך במיוחד. מדובר בטכנולוגיה המבוססת על מיקרוסקופ ייחודי, המסייע באיתור חללים קטנים בשורשי השן, ובמידת הצורך, מבצע קיטוע ברמת דיוק מושלמת של קצה השורש – המקום בו מרבית החיידקים מצטברים.

הטיפול הסתיים! מה עכשיו?

לא כל טיפולי השורש מתנהלים באותו האופן, וגם התהליך הנדרש בגמר הטיפול, שונה בין מקרה אחד למשנהו. לעיתים קרובות, יש צורך לשחזור השן הפגועה באמצעות כתר ומבנה. השלמת טיפול זה יש לעשות ללא דיחוי ועיכוב, שכן סתימת שורש שאינה אטומה או טיפול שורש ישן, עלולים להזדהם ולגרום, במקרים רבים, ל"מות השן" ולצורך לעקרה.

לאחר סיום טיפול השורש והתפוגגות השפעת ההרדמה, צפוי הפציינט לחוש אי נוחות, כאבים ברמה משתנה, וייתכנו דימומים (לרוב מעטים). במקרים מעטים, עלול להתפתח זיהום ותיתכן רגישות יתר בשן המטופלת לחום ולקור. במידה והכאבים והדימומים אינם חולפים בחלוף יומיים-שלושה, ובייחוד במקרים בהם עולה חום המטופל, יש לפנות לבדיקה אצל הרופא המטפל ללא דיחוי. מעבר לכך, ניתן ליטול משככי כאבים בהתאם להוראות הרופא.

בשורה התחתונה, טיפול שורש, במקרים רבים, הוא המוצא האחרון לפני עקירה. מדובר בטיפול שגרתי, אך מורכב, הדורש מיומנויות ספציפיות וניסיון רב, ולכן מומלץ בחום לבצע טיפול שורש במרפאה מובילה. והכי חשוב – כדי לא להגיע לצורך בטיפול שורש, שמרו על היגיינת פה ובדיקה שנתית אצל רופא השיניים. רק בריאות!

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו