Yonatan Sindel/Flash90

משרד הבריאות אישר יצור מקומי של 5000 מטושים – כך עובדת הבדיקה

משרד הבריאות אישר יצור מקומי של מטושים המיוצרים בחברת 'נובה מד' הישראלית. מנכ"ל המשרד הורה לא להסתפק בכך ובמקביל לאתר מקורות יצור נוספים לערכות הבדיקה. וגם: משרד הבריאות מסביר כיצד עובדת בדיקת קורונה ומה בדיוק המוסד הביא

משרד הבריאות אישר יצור מקומי של מטושים המיוצרים בחברת ״נובה מד״ הישראלית שיושבת בירושלים. היקף היצור יעמוד בשלב ראשון על 5,000 מטושים, החל מיום ראשון הקרוב. שר הבריאות יעקב ליצמן שיבח את המשרד על הפתרון המהיר שהציגו ובירך את החברה הישראלית על היצור המקומי.

פרופ׳ איתמר גרוטו הודה על ההתגייסות המהירה של חברת נובומד, לגורמי המקצוע במשרד הבריאות בהם ודים פרמן סמנכל תקציבים והמלל על ההתגייסות למתן פתרון מהיר, גמיש וישראלי לסוגיית מחסור המטושים. מנכל המשרד משה בר סימן טוב הורה לא להסתפק בכך ובמקביל לאתר מקורות יצור נוספים לערכות הבדיקה.

בתוך כך, משרד הבריאות מסביר כיצד עובדת בדיקת קורונה: ערכת נטילת דגימה כוללת מבחנה, נוזל שנמצא בתוך המבחנה ו2-3 מטושים – הכל סגור כערכה אחת (״קיט״). פרמדיק של מדא/כל אדם המוסמך לעשות את הבדיקה לוקח את המטוש מהאף ומהפה של הנבדק, שם את המטוש במבחנה עם הנוזל ומוסרים זאת למעבדה.

נכון לכרגע יש 20 מעבדות פעילות (ובימים הקרובים יוכשרו עוד מעבדות). במעבדה לוקחים את הנוזל של המבחנה ושמים אותו בערכת בדיקה נוספת (אותה ערכת בדיקה שהמוסד הביא לישראל בימים האחרונים). מקבצים מספר ערכות בדיקה ומכניסים לתוך מכשיר שמבצע תהליך דיאגנוזה לתשובה חיובית/שלילית.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו