Yonatan Sindel/Flash90

אדלשטיין על מינוי גמזו: "לוקחים את הטובים ביותר להשתלט על העקומה"

שר הבריאות על מינוי פרויקטור הקורונה: אני מאוד שמח שאחד כמו פרופ' גמזו יהיה לנו לעזר בכל מה שקשור במאבק בקורונה. ברור לגמרי שלמערכת הבריאות יש הרבה מאוד משימות מעבר לקורונה ואנחנו רוצים לאפשר למערכת להמשיך לפעול"

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין התייחס למינוי פרופסר רוני גמזו ל"פרויקטור הקורונה" ואמר כי "אני מאוד שמח שאחד כמו פרופ' גמזו יהיה לנו לעזר בכל מה שקשור במאבק בקורונה. אנחנו לוקחים את הטובים על מנת להשתלט על העקומה ולעשות כל מה שיכולים כדי להיאבק בנגיף הארור הזה. ברור לגמרי שלמערכת הבריאות יש הרבה מאוד משימות מעבר לקורונה ואנחנו רוצים לאפשר למערכת להמשיך לפעול".

מנכ"ל בית החולים איכילוב פרופסר רוני גמזו התייחס הבוקר (חמישי) למינויו לפרויקטור הקורונה וסיפר כי, "אתמול, בשעות הערב המאוחרות, פנו אלי ראש הממשלה ושר הבריאות להתגייס לסייע במשבר הקורונה ברמה הלאומית, לאחר שמינויו של פרופ׳ ברבש התפוצץ לצערי. השבתי מיד בחיוב. כך היה גם בפעם הקודמת בתחילת אפריל שהתבקשתי לסייע בניהול המשבר בבתי אבות"

בפוסט בחשבון הפייסבוק של 'בית החולים איכילוב' כתב גמזו: " זהו משבר רפואי, כלכלי וחברתי; אני לא שואל שאלות במצב שכזה – פשוט מגיע, תורם את כל כולי ומסייע למדינתי ולמערכת הבריאות בניהול המשבר". גמזו הסביר: "האתגרים הם עצומים; שיקום אמון הציבור בהובלת הטיפול במגיפה, איזון חכם בין הקטנת ההדבקה לבין המשך החיים, שיפור בהיענות הציבור ובאכיפה, שיפור במערך קטיעת שרשרת ההדבקה והמשך חיזוק המערכת הרפואית".

"אלו אתגרים של כל אדם ואזרח אחראי במדינה, של כולנו; זאת לא הבעיה של הממשלה, משרד הבריאות או גורם שלטוני זה או אחר. כל אחד, כל אחד צריך להושיט יד לסייע ולנהוג באופן שמקל ולא מכביד, שתומך ולא משבש, שמלכד ולא מפרק", אומר פרופ' גמזו. "מנגד כל גורמי הממשלה ומוסדות המדינה צריכים להרגיש את העם, את המצוקה והקושי ולהתאים את הצעדים הנדרשים".

מנכ"ל בית החולים איכילוב הודיע כי ד"ר גיל פייר ופרופ' יצחק שפירא יטלו את שרביט ההובלה של ניהול איכילוב לתקופה הקרובה. "בית החולים איכילוב מאורגן היטב ומנהל את ארוע הקורונה לצד רפואת שגרה בהיקף כמעט מלא; שיהיה ברור- הכל בזכות העובדים הנפלאים, ההשקעה שלהם בטיפול בחולים, באחריות, בהתגייסות ובמסירות למען הבריאות של כולנו. כך צריך להיות, כך נמשיך", חותם גמזו את דבריו.

דווקא פרופ' גמזו לאורך המשבר, לא היה מהתומכים של הסגר ולא פעם אמר כי יש צורך בפתיחת המשק באופן מבוקר. ב-3 ביולי הוא כתב בעמוד הפייסבוק של איכילוב: "נשק יום הדין של סגר נרחב – הוא לא פתרון למשבר הקורונה".

"זה הרגע שבו העלייה בתחלואה – חלק מהמחיר של פתיחת המשק והחזרת מיליון מובטלים לעבודה, מאבדת שליטה וכיוון", כתב גמזו ב-3 ביולי. "אמרתי לא פעם: תחלואה יומית מתונה של 100-200, אפילו 300 חולים – בעיקר צעירים, היא מחיר סביר להחזרה של המשק והנורמליזציה, גם כשזה היה נראה גם לי מהר מדי ולא מספיק מסודר. ראיתי את המובטלים והעסקים הקורסים ונחרדתי מהנזק שנגרם וימשיך להיגרם".

עוד הוא כתב: "נשק יום הדין של סגר נרחב אינו פתרון למשבר הקורונה. גם סגרים מקומיים הוא "פתרון" שאני מסופק אם הוא ישים ואפקטיבי. אז איך כן פותרים את משבר הקורונה? 4 כיוונים נדרשים עכשיו לביצוע מיידי: הגבלה מחודשת של התקהלויות, שיפור הפיקוח והאכיפה, שיפור התגובה לאדם חשוד ומאומת ושינוי קו ההסברה".

לדבריו של גמזו יש חשיבות גדולה לשמירה על איזון בין פתיחת המשק להפחתת הדבקה. "אני תומך בצעדי הממשלה", אמר. "יגידו מה שיגידו בממשלה, המשטרה ופקחי הרשויות המקומיות לא מורגשים ולא נשכנים. הייתי מקים כוח אכיפה נרחב, שמשלב מטלות למשטרה ולרשות המקומית. בואו נלמד מהנשכנות והאכיפה האירופאית בעניין זה".

"יש חוסר אמון בציבור עקב מסע ההפחדה בסבב הראשון. הוואקום של השיח מתמלא בשטויות, fake news, ומניפולציות אנרכיסטיות; אני מכיר את זה מהפוליו של 2013", הוסיף. "יש לשנות לשיח של הדרכה והסברה בגובה העיניים על ההיגיון הרפואי מאחורי ההנחיות וללא הטלת מורא שכבר לא עובדת".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
3 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

אתם באמת רוצים לשטח את העקומה?
אז תקשיבו טוב, סגר סגר ורק סגר מה שיוריד את העקומה.
סגר מלא זאת אומרת לא יוצאים מהבית אפילו לעבודה. אין עבודה אין קניות אין כלום. רק לשבת בבית ולקבל מצרכים מאחורי הדלת כארבעים יום וארבעים לילה.

גם זו לטובה

הפרויקטור הכי גדול הוא אלוקים התכנית שלו נכתבה כבר בבריאת העולם

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו