אילוסטרציה. צילום: נתי שוחט, פלאש 90

הממשלה אישרה: הנחות בארנונה לעסקים עד יוני 2021

תוענק הנחה בהיקף של 95% מסך החיוב לעסקים שמחזורם עד 200 מיליון שקלים ושנפגעו בהיקף של מעל 60%. כמו כן, תוענק הנחה בהיקף של 95% גם לעסקים שמחזורם בין 200 מיליון שקלים ל- 400 מיליון שקלים ושנפגעו בהיקף של למעלה מ-80%

הממשלה אישרה היום (ראשון) את הסיכום בין שר הפנים אריה דרעי ושר האוצר ישראל כ"ץ בדבר מתווה חדש להנחות בתשלום ארנונה לעסקים. על-פי המתווה, תוענק הנחה בהיקף של 95% מסך החיוב לעסקים שמחזורם עד 200 מיליון שקלים ושנפגעו בהיקף של מעל 60% (חלה ירידה של 60% ויותר במחזור העסקאות ביחס לאותה תקופה אשתקד).

כמו כן, תוענק הנחה בהיקף של 95% גם לעסקים שמחזורם בין 200 מיליון שקלים ל- 400 מיליון שקלים ושנפגעו בהיקף של למעלה מ-80%. בד בבד, ישופו הרשויות המקומיות בסכום כולל של כ-2.2 מיליארד שקלים בשל אובדן ההכנסות בגין הנחות אלה. מדובר במענקים דו חודשיים החל מיוני 2020, כאשר התקנות בנושא ייקבעו על ידי משרד הפנים, אמות המידה יקבעו בתיאום בין משרד הפנים למשרד האוצר והזכאות להנחה תיבחן ותינתן על בסיס דו חודשי.

בתוך כך, הממשלה אישרה את תכנית הסיוע למלונות שגובשה על ידי משרד האוצר והתיירות, במסגרתה יחולקו למתקני אחסון מלונאים מענקים בגובה בשל עד 300 מיליון שקל, לחודשים יוני 2020 – מאי 2021 במטרה לשמר את תעשיית התיירות בישראל ולהבטיח את המשך קיומה לאחר המשבר.

תכנית הסיוע מהווה מענה משלים למנגנוני הסיוע הרוחביים המיושמים על ידי המדינה תוך שימת דגש על מאפייני הענף ועל המענה הנדרש לו. על פי התכנית, הזכאות למענק וגובהו ייקבעו בהתאם לירידה בהיקף ההכנסות של מתקן האחסון המלונאי בהשוואה לתקופה המקבילה בשנים קודמות, כאשר סכום המענק יינתן על פי כמות החדרים בו.

כיום פועלים בארץ כ-430 מלונות עם למעלה מ-55 אלף חדרים ומועסקים בהם כ-41 אלף עובדים. תעשיית המלונות ספגה פגיעה אנושה בעקבות ההחלטה על סגירת השמיים ואיסור על כניסת אזרחים זרים לשטח ישראל, דבר שעצר לחלוטין את זרימת התיירות הנכנסת לארץ. רבים מהמלונות בארץ מתקשים להתאושש מהמכה שחטפו בעקבות המשבר ולמעלה מ-40% מהם עדיין סגורים.

שר האוצר, ישראל כ"ץ: "מדובר בצעד נוסף שאנו נוקטים על מנת לשמור על הכלכלה הישראלית בתקופת משבר. המתווה נותן ודאות וסיוע לטווח הארוך למלונות שנפגעו מהמשבר. אמשיך לפעול  כדי לחזק את העסקים ולהביא את הכלכלה  והמשק כולו לצמיחה".

שר התיירות, אסף זמיר: "זהו עוד צעד חשוב לשימור תשתית התיירות בישראל. נמשיך לפעול על מנת לסייע לכלל גורמי ענף התיירות לצלוח את משבר הקורונה ולחזור להיות מנוע צמיחה כלכלי משמעותי. מודה לשר כ״ץ על הובלת הנושא במשרד האוצר ועל שיתוף הפעולה״.
 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו