David Cohen/FLASH90

קבינט הקורונה ידון באסטרטגיית יציאה: גמזו ממליץ – לחכות לאלפיים נדבקים ביום

הקבינט צפוי לדון בשעה 16:00 בצעדים ליציאה מהסגר, בהתאם לירידה בנתוני התחלואה. שר בכיר: "היעדים של גמזו שאפתניים מדיי", תפוסת מיטות הקורונה בבתי החולים עומדת על 85%. נתון מדאיג: בשבועות האחרונים חולים שאושפזו - מתו מהר יותר. שב"כ איתר כ-70 אלף חולים

בישיבת הקבינט שתתקיים היום (רביעי), צפוי פרופ' גמזו להציג שלושה פרמטרים של תחלואה – שעם ההגעה אליהם – יחלו לנקוט בצעדי היציאה מהסגר. על פי דיווח ב'חדשות 12', מדובר ב-2,000 נדבקים בלבד ביום, מקדם הדבקה שיעמוד על 0.8 בלבד ובמקביל למגמה יציבה של ירידה במספר הנדבקים (אחד המספרים שנשקלים הוא 300).

על פי הדיווח של ירון אברהם, מרגע שנגיע למספרים שמציב הפרויקטור גמזו – ההמלצה בנקודה זו תהיה הגדלת פעילות המשק ל-50% וכן חידוש הפעילות של הפעוטונים והגנים. פתיחת המסגרות לגיל הרך חיונית כצעד ראשון עבור הרחבת פתיחת מקומות העבודה, שכן מיליוני הורים לא יוכלו ללכת לעבודה – כל עוד מסגרות החינוך נשארות סגורות.

אחד השרים בקבינט הקורונה התייחס ליעדים שהציב פרויקטור הקורונה פרופ' גמזו: "אלו יעדים שאפתניים מדיי שלא מסתדרים עם הרצון שלו דווקא לשמור על עולם העבודה. בקצב שהוא מתאר נישאר בסגר עד נובמבר. זה לא בא בחשבון. יש מודלים נוספים ונדון על זה בישיבה".

בתמונת המצב שהוצגה לקבינט הקורונה עולה כי תפוסת מיטות הקורונה בבתי החולים עומדת על 85%. עוד נכתב במסמך כי קצב ההכפלה של מספר החולים היומי עומד על כל 26 ימים וכי מקדם ההדבקה עומד כעת על 1. מבחינת מקדם ההדבקה בערים הגבוהות: ביתר עילית, טבריה, רחובות, אשדוד ומודיעין עילית עם קצב הכפלה שבועי של בין 1.8 ל-1.5. בנוסף 10.8% מהנדבקים הם מעל גיל 60.

אסטרטגיית יציאה – צוות המייעץ למל"ל: "להשאיר את הישיבות סגורות עד חנוכה"

בפגישת זום שהתקיימה הבוקר בין מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי למנהלי בתי החולים, הוצגה תוכנית ההיערכות לגידול במספר מיטות הקורונה. על פי המתווה שהוצג למנהלי בתי החולים, עד יום שני הקרוב (5.10) תהיה פתיחה של 750 מיטות נוספות ועשרה ימים לאחר מכן תהיה פתיחה של 750 מיטות נוספות. המשמעות: המשך סגירה של מחלקות פנימיות נוספות בבתי החולים.

על פי התכנית שהוצגה למנהלים, בבתי החולים כעת יש בסך הכל 1,725 מיטות קורונה ועד יום שני צפויות להיפתח עוד 750 ועד 15.10 פעימה נוספת של תוספת באותה כמות, כך שבמועד הזה תהיינה בסך הכל 3,235 מיטות בבתי החולים. על פי התוכנית 20% מהמיטות יוקצו לחולים מונשמים וקריטיים והיתר לחולים במצב קשה, בינוני או קל.

מנתונים שהוגשו למל"ל לקראת ישיבת הממשלה שתתקיים היום (רביעי) עולה כי בשבועות האחרונים חלה ירידה ניכרת במספר ימי האשפוז של חולי הקורונה, אשר בסופו של דבר מתו מהנגיף. אם בעבר מספר ימי האשפוז הממוצע עמד על 15 עד שלבסוף נקבע מותו של המטופל – כעת, המספר עומד על 11 ימים בלבד.בכירים במערכת הבריאות הסבירו כי אחת הסיבות לכך היא, ככל הנראה, מצב אי-הספיקה בבתי החולים וירידה באיכות הטיפול.

בתוך כך, שירות הביטחון הכללי איתר כ-70 אלף חולי קורונה, מאז החלו האיכונים בחודש יולי. הנתון מהווה 44% מכלל החיוביים לקורונה שאותרו ברחבי הארץ במהלך תקופה זו. עם זאת, קצין מילואים המעורה בתהליך קטיעת שרשראות ההדבקה מתריע כי האיכונים אינם יעילים במקרים רבים, זאת בשל הפערים במערך החקירות האפידמיולוגיות והתיאום בין שאר הגופים המטפלים.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו