דובאי. צילום: ויקיפדיה

בלחץ משרד החוץ: איחוד האמירויות לא הוגדרה כמדינה אדומה

בכירים באיחוד האמירויות הביעו מחאה על הכוונה להכריז עליהם כמדינה אדומה וביקשו לשנות את ההחלטה. האמירתים הבהירו כי נתוני התחלואה לא מצדיקים הכרזה שכזאת. במשרד הבריאות הסבירו: הרצון להכריז על האמירויות כמדינה אדומה - מחשש ל"ייבוא" תחלואה

גורמים במשרד החוץ אמרו היום (רביעי) כי המשרד הטיל וטו על בקשת משרד הבריאות להכריז על איחוד האמירויות הערביות כמדינה אדומה, וזאת מחשש שהכרזה כזו תביא למשבר מדיני. על פי המידע שמסרו הגורמים, הבוקר התקיימה שיחת טלפון בין שר החוץ גבי אשכנזי לשר הבריאות יולי אדלשטיין בנושא ההכרזה על איחוד האמירויות כמדינה אדומה. הוחלט כי גם בעתיד לא תתקבל החלטה כזו ללא אישור משרד החוץ וזאת בשל הרגישות המדינית – כך דיווח העיתונאי ברק רביד ב'וואלה'.

בשיחה עם עיתונאים ישראלים הביעו בכירים באיחוד האמירויות מחאה על הכוונה להכריז עליהם כמדינה אדומה וביקשו לשנות את ההחלטה. האמירתים הבהירו כי נתוני התחלואה לא מצדיקים הכרזה שכזאת, וציינו כי היא תפגע בשיתופי פעולה שתוכננו לתקופה הקרובה, כמו כנסים של אנשי עסקים.

במשרד הבריאות מציינים כי הסיבה העיקרית לרצון להכריז על איחוד האמירויות כמדינה אדומה לא נבע מנתוני התחלואה שם, אלא מחשש שמספר הישראלים הגדול שמבקר שם יביא ל"ייבוא" תחלואה לישראל – דומה למה שקרה עם טורקיה.

העיתונאי מאיר מרציאנו מפרסם בחדשות 13, גורמים במשרד החוץ הסבירו כי לפני שמגדירים מדינה כ"אדומה", יש להתחשב בשיקולים מדיניים ודיפלומטיים. לא זו בלבד, מקורות במשרד הבריאות הודו כי לא נראתה עלייה במניין המאומתים המקומיים בדובאי, אך הדרישה לצבוע את המדינה באדום הגיעה, כאמור, מהחשש מהפצת המגפה.

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "המשרד פועל בתיאום ושיתוף פעולה מלא עם משרד הבריאות בנושא. האחריות הינה בסמכות משרד הבריאות".

וזו רשימת המדינות האדומות המעודכנת: איטליה, איסלנד, אסטוניה, גרמניה, דנמרק, אוסטריה, יוון, לטביה, ליטא, נורבגיה, סרביה, אוקראינה, אזרביג'אן, קנדה, קפריסין, אירלנד, אנגליה, בולגריה, סקוטלנד, פורטוגל, גיאורגיה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו