Noam Revkin Fenton/Flash90

זעם בגרמניה על קצב החיסונים: "הנציבות האירופית הזמינה מעט מדי חיסונים"

ראש ממשלת בוואריה בגרמניה מרקס סודר אמר כי "קשה להסביר מדוע חיסון טוב מאוד פותח בגרמניה, אך אנשים מחוסנים מהר יותר במקומות אחרים". דבריו מגיעים על רקע הסערה באיחוד כולו והביקורת על הקצב האיטי של אישור החיסון של פייזר, שפותח בגרמניה ביחד עם החברה המקומית ביונטק

בזמן שבישראל קצב ההתחסנות נגד נגיף הקורונה עולה ורף המתחסנים כבר חצה את המיליון, במדינות האיחוד האירופי חשים שנותרו מאחור – ותוקפים את התנהלות הרשויות. מושל אחד המחוזות הגדולים בגרמניה האשים כי הנהגת האיחוד האירופי לא נערכה כראוי והכשילה את הליך רכישתן של מנות חיסון מספקות ואת אישורן לשימוש – את הפרטים הביא העיתונאי עמית ולדמן בN12.

מרקוס סודר, ראש ממשלת בוואריה בגרמניה, אמר כי מנהיגי האיחוד אחראים לשורה של כשלים בתוכנית החיסונים, שלדבריו "אינה מספקת". הוא הדגיש כי בעוד שהוא נאלץ להכריז על הוראות ריחוק חברתי חדשות, האיחוד לא מבצע את תפקידו כראוי.

"קשה להסביר מדוע חיסון טוב מאוד פותח בגרמניה, אך אנשים מחוסנים מהר יותר במקומות אחרים", אמר סודר בריאיון לעיתון הגרמני בילד. דבריו מגיעים על רקע הסערה באיחוד כולו והביקורת על הקצב האיטי של אישור החיסון של פייזר, שפותח בגרמניה ביחד עם החברה המקומית ביונטק, ונכנס לשימוש מחוץ לאיחוד כמה שבועות לפני שקיבל אור ירוק בבית.

"הנציבות האירופית הזמינה מעט מדי חיסונים, לא התגברה על הביורוקרטיה, והדיונים על המחיר נמשכו זמן רב", הוסיף ראש ממשלת בוואריה שעשוי להתמודד על תפקיד קנצלר גרמניה בבחירות בספטמבר הבא. "גורם הזמן הוא מכריע – אם ישראל, ארה"ב או בריטניה נמצאות הרבה לפנינו במבצע החיסון, הן גם ירוויחו מבחינה כלכלית. השאלה כיצד אנו עוברים את הקורונה בפן הכלכלי באופן הדוק למהירות הפצת החיסון" .

אוגור צאהין, מנכ"ל חברת ביונטק שפיתחה עם פייזר את החיסון, אמר כי בחברה פועלים להגברת התפוקה, אך הסביר כי בניגוד למקומות אחרים, תהליך העבודה באירופה "לא מהיר ופשוט". נציבת הבריאות של האיחוד האירופי סטלה קיריאקידס טענה כי הבעיה נמצאת בחוסר היכולת להדביק את קצב הביקוש העצום לחיסונים: "צוואר הבקבוק כרגע הוא לא היקף ההזמנות, אלא המחסור בכושר הייצור העולמי".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו