אפקט הקורונה: עליה בביקוש לטיפול בהוספיס בית

הבחירה בטיפול ביתי בחולים סופניים (הוספיס בית) נובעת מתוך רצון להקל על הכאב הפיזי, ובעיקר הנפשי, הן של המטופל והן של משפחתו • משבר הקורונה העלה את המודעות לנושא ואת הביקוש בקרב קהל היעד הרלוונטי • סקירה

בשנים האחרונות גברו מאוד המודעות, כמו גם המענה, לאשפוזי בית (הוספיס בית) עבור חולים סופניים ו/או חולים במחלות חשוכות מרפא. טיפול בהוספיס בית אינו מהווה וויתור על טיפולים רפואיים, כי אם התמקדות ברווחתו הפיזית והנפשית של החולה, ובמקרים רבים מאוד גם של בני משפחתו.

משבר הקורונה האיץ את מגמת המעבר לאשפוזי בית, אך עוד לפני שניגע בנקודה הזו נציג קצת רקע על שיטת הטיפול.

המטרה של מעטפת השירות בהוספיס בית הינה לאפשר הקלה למטופל ולמטפלים בו (כולל בני המשפחה הקרובים) בהתנהלות היומיומית ולאפשר לכולם חיים נורמליים ככל שניתן , תוך מתן טיפול רפואי, סיעודי וסוציאלי בבית.

מאחורי המעבר להוספיס בית עומדת ההבנה בדבר היתרונות הרבים שיש להשארת המטופל בסביבתו הטבעית בשלב שבו אין למוסדות הרפואיים יכולת לתרום להחלמתו.

יתרונותיו הבולטים של שירות תומך בבית הם:

  • שהיית המטופל בסביבה הביתית ובקרב בני המשפחה- המשרה תחושת ביטחון ויכולת התמודדות עם המחלה הקשה.
  • זמינות תמידית של המטפלים ובני המשפחה הקרובים ביותר
  • הימנעות מסיבוכים וזיהומים שיקשו מאוד על התמודדות המטופל ובני משפחתו עם הסימפטומים של המחלה הקשה
  • חופש פעולה מלא של המטופל ויכולת התנהלות על פי הרגלי השגרה עד כמה שניתן.
  • תזונה ביתית ומוכרת

מערך השירות כולל ע"פ רוב רופא, אחות ועו"ס. השירות כולל גם בדיקת של המטופל בביתו וטיפול (ככל שניתן) בבית המטופל, הפניות לבדיקות משלימות וייעוץ למיצוי זכויות המטופל. יצוין כי המעטפת הזו כמו גם פרטים טכנים נוספים משתנים בהתאם לחברה המספקת את השירות ולכיסוי הביטוחי של החולה.

כפי שציינו בתחילת הדברים, כמו בענפים רבים אחרים – משבר הקורונה האיץ את המודעות והשימוש בפועל בהוספיס בית. "הקורונה גרמה להרבה מאוד אנשים להפנים כי בתי החולים אינם הפתרון היחידי, ובמקרים רבים אין כמו השהות במרחב הביתי והבאת השירות הרפואי והצוות הרפואי אליו", מסביר אור אשר, מנכ"ל מדיקוויפ ישראל מקבוצת נובולוג – המספקת שירותי הוספיס בית.

לדבריו, "בתקופת הקורונה אנשים העדיפו לצרוך כמה שיותר שירותי רפואה מרחוק מתוך רצון לצמצמם את סיכויי ההידבקות הן של החולה עצמו והן של בני המשפחה. המערכות הרפואיות התאימו את עצמן לאתגר וכיום, גם אחרי הקורונה, שירותים רפואיים רבים ובדיקות שונות מתבצעות מרחוק. גם המטופלים עצמם ובני משפחותיהם עשו שינוי מחשבתי בנושא הזה והם מעדיפים לברר על אלטרנטיבות לפני שהם הולכים למרפאה או לבית חולים".

ואיך זה בא לידי ביטוי בטיפול בחולים סופניים? "בתחום הזה בפרט נראה שהמודעות מחלחלת לכך שאשפוז בבית החולים היא האופציה הפחות מועדפת ממגוון סיבות. בסופו של דבר דווקא בגלל הסטטוס הבעייתי שלא מצריך טיפול מורכב מידי המענה הביתי הוא פשוט יחסית ברמת כוח האדם והטכנולוגיות הנדרשות, והתועלות מרובות מאוד הן בהיבט הרפואי של החולה והן, ואולי אף בעיקר, בהיבט הרגשי שלו ושל בני משפחתו, וכן בהיבט הפרקטי של ניהול שגרת חיים לצד חולה סופני".

המגמה עליה מצביע אור אשר ניכרת גם ברחוב החרדי, כאשר ההתעניינות והביקוש לשירות צמחה אף היא במהלך משבר הקורונה. "יש לנו את הכלים האופטימלים עבור כל חולה ומשפחה במצב הזה, בכל אזור בארץ ומכל קהילה שהיא", הוא מציין.

 

 

ליצירת קשר: 04-8201277 או לחצו כאן>>>

 

 

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו