מחקר חדש טוען: מהארס של הנחש הזה ייצרו תרופה שתחסל את הקורונה

ארס של "הג'אראקוסו", צפע גומה ומהנחשים הגדולים ביבשת דרום אמריקה, יכול לשמש ליצירת תרופה לנגיף הקורונה • התגלית החדשה הודגמה בקופים שנדבקו בנגיף, וכעת החוקרים יבחנו את היעילות שלה על תאים אנושיים, בתנאי מעבדה

חוקרים מאוניברסיטת סאו פאולו בברזיל, בהובלת פרופסור רפאל גואידו, גילו שמולקולה המצויה בתוך ארסו של צפע הגומצן מונעת בקופים את התפשטות נגיף הקורונה בשיעור של 75 אחוז. מדובר בגילוי שעשוי להיות צעד ראשון ליצירת תרופה שתסייע במלחמה בקורונה.

קודם כל מדגישים החוקרים, כי הם חוששים שאנשים יצאו לצוד את הנחשים האלה מתוך מחשבה שזה יציל את העולם, ולכן חשוב לדעת: "זו תגלית חשובה, אבל לרדוף אחרי החיה לא יפתור את זה. הרכיב שהתגלה הוא רק חלק קטן מתוך הארס, לא הארס עצמו ירפא את נגיף הקורונה בשלב זה".

במילים אחרות, מנה קטנה של המולקולה מתוך הארס הורידה דרמטית את היכולת של הנגיף להיקשר אל התאים בגוף האדם. "גילינו שהמולקולה המיוחדת הזו מונעת מאחד החלבונים החשובים של הקורונה להתפתח", הסביר המדען.

התגלית החדשה הודגמה בקופים שנדבקו בנגיף, וכעת החוקרים יבדקו את המולקולה במעבדה ויבחנו את היעילות שלה גם על תאים אנושיים. הבדיקה תעסוק גם במינון הנכון שיש לתת לאדם שנדבק בקורונה כדי לעצור אותה.

"הצלחנו להראות שרכיב זה של ארס הנחש הצליח לעכב חלבון חשוב מאוד של הנגיף", הסביר אחד המדענים המעורבים במחקר, רפאל גואידו. "זה השלב הראשון במסע ארוך, מרכיב מהארס שהודגם במחקר זה הוא שיש לו פוטנציאל פיתוח. זו דרך ארוכה, עשינו את הצעדים הראשונים".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
3 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

מה עם התרופה לקורונה שפיתח הפרופ' מבי"ח איכילוב, שבניסוי החלימו 31 חולים קשים מתוך 31. 100%.
מה עם התרופה הזו?
למה לא שומעים על זה?
למה לא נותנים אותה לכל החולים הקשים בישראל???
למישהו יש תשובה עניינית לזה??

תגובה עניינית שקשה חקבל אותה, אבל היא אפשרית בהחלט.
פשוט לא משתלם למישהו שתהיה תרופה.
הידעת שהתחום הרווחי ביותר בעולם הוא שוק התרופות והחיסונים.
לא מנהלים אותו רופאים, אלא אילי הון ואנשי עסקים, שהאינטרס היחיד שלהם זה מאני.
וכשאין יראת אלוקים את מי מעניין חיי אדם אם אפשר לכרות זהב מהחיסון השלישי והרביעי והשלושים וחמש?

לפי מה שקראתי זה מצוי בתהליך של מחקר גדול ביוון שנותנת את הפלטפורמה והמעטפת המחקרית בתמורה לזכויות על התרופה, אגב הפרו' מאיכילוב שמו: נדיר ארבר .

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו