מצונן? תקופת צינון תעכב חולים מפניה לרפואה פרטית

אושר לקריאה שנייה ושלישית: תקופת צינון בין קבלת טיפול בקופת חולים לקבלת טיפול פרטי • מנכ"ל משרד הבריאות: כ-45% מהניתוחים הפרטיים מבוצעים על ידי רופא מהמערכת הציבורית ששולח את המטופל אליו למסגרת פרטית • יו"ר ההסתדרות הרפואית: " זאת סנקציה על המטופלים"

בתום דיון סוער, אישרה היום ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת פה אחד לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק ממשלתית שפוצלה מחוק ההסדרים, לפיה שרי הבריאות והאוצר, ולפי דרישת יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף גם באישור ועדת הבריאות של הכנסת, יקבעו כללים שיאסרו על רופא שטיפל בלקוח במסגרת ציבורית או קהילתית, לתת לאותו לקוח טיפול במסגרת פרטית, אלא בחלוף תקופה של בין ארבעה לשמונה חודשים מיום מתן הטיפול במערכת הציבורית.

בהצעת החוק נכתב כי כתוצאה מכך צפויים לפחות מספר המקרים בהם מטופלים נושאים בתשלום עבור טיפולים שהם זכאים לקבל בחינם במערכת הציבורית. "עולה החשש שרופאים המטפלים במסגרת הציבורית יסיטו חולים למערכת הפרטית בה הם מתוגמלים בשכר גבוה יותר", נכתב בדברי ההסבר להצעה.

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, אמר בדיון: "זהו צעד ראשון בדרך ארוכה לטובת החלשים בחברה, הנשענים על מערכת הבריאות הציבורית. נתחיל בזה, ונרחיב את המהלך תוך הקצאת משאבים נוספים". אלאלוף קרא לרופאים ולנציגיהם בדיון: "אתם באים בטענות קשות למשרד האוצר, אבל איפה אתם נותנים כתף ומתגייסים להצלת המערכת הציבורית?".

קרא עוד:
[postim]

מנכ"ל משרד הבריאות, משה ברסימנטוב: "כ-45% מהניתוחים הפרטיים מבוצעים על ידי רופא מהמערכת הציבורית ששולח את המטופל אליו למסגרת פרטית. החלק הציבורי הפך להיות החלק המצומצם במערכת. וזה רע מאוד וצורם. אנחנו רוצים לשנות את זה. לא נסכים שאנשים ימתינו חצי שנה כדי לקבל טיפול. אנחנו רוצים שהם יקבלו את הטיפול במערכת הציבורית, ביעילות ובזריזות".

הממונה על התקציבים במשרד האוצר, אמיר לוי: "מחירי ביטוחי הבריאות עלו ב-160% בעשור האחרון. הציבור משלם הרבה יותר ומקבל הרבה פחות. חסר כסף במערכת הציבורית, נוסיף כמיליארד שקלים בתקציב הקרוב, אבל צריך לעצור במקביל את המערכת הפרטית".

יאיר פינס מאגף התקציבים באוצר: "המהלך לא ייצא לפועל אם לא יהיה לזה מקור תקציבי. ההוצאה הציבורית תעלה, אך בתהליך הדרגתי". יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן: "החוק הזה הוא לא מה שיעשה את ההבדל לטובת המערכת הציבורית. מה שיקרה בפועל, זה שרופא בכיר יימנע מלבדוק חולים במערכת הציבורית. זאת סנקציה על המטופלים".

(אילוסטרציה: יעקב נחומי – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו