מחקר חדש: אוכלים חריף? יש לכם פחות סיכוי לחלות בסרטן

מחקר שנערך בארה"ב מצא כי צ'ילי עלול לעודד הופעת גידולים סרטניים - אלא שעכשיו נמצא המרכיב ששינה את התמונה ומוכיח כי דווקא הסיכוי לאוכלי חריף לחלות במחלה - נמוך

מתווכחים אם חריף הוא טעים או לא? התגלית הבאה עשויה להטות את הכף לטובת אוהבי החריף: מחקר אמריקני חדש שנערך ב- American Chemical Society מצא כי שורש ג'ינג'ר בשילוב עם פלפל צ'ילי חריף יכול להילחם בגידולים סרטניים.

המחקר התבסס על מחקרים קודמים שמצאו כי צריכת פלפל צ'ילי חריף דווקא מגביר את גידול הגרורות הסרטניות. אלא שמהמחקר החדש עולה כי רכיב הקרוי קפסאיסין המצוי בצ'ילי, מרכיב פופולארי במטבחים רבים בעולם, יכול להדוף את קצב גידול הגידולים הסרטניים ואף להילחם בהם אם הוא משולב עם שורש הג'ינג'ר.

ג'ינג'ר אמנם ידוע כבר זמן רב כמזון בריא המסייע למערכת החיסונית ונוגד דלקות, אך לאחרונה נמצא כי השילוב של צ'ילי וג'ינג'ר יוצר חומר חזק במיוחד שמצליח להילחם בקצב גידול הגרורות.

המחקר נערך על עכברים שחלו בסרטן ריאות, כשבמהלך הניסוי הוזנה קבוצת עכברים בשילוב של קספסאין וג'ינג'ר. שתי קבוצות אחרות של עכברים חולים הוזנו באחד משני הרכיבים בלבד. להפתעתם של החוקרים, רק בקרב 20 אחוז מקבוצת הניסוי נרשמה התקדמות של סרטן הריאות.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

כל מילי דמעלי להאי קשה להאי, ודקשה להאי מעלי להאי, בר מזנגבילא רטיבא, ופילפלי אריכתא…" (פסחים, מב ע"ב).

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו