Hadas Parush/Flash90

בפעם השניה בתוך שנה: לו"ז בחירות תשע"ט – 2 • כל התאריכים

בתום דרמה פוליטית פוזרה הלילה הכנסת, ברוב של 74 חברי כנסת, והחלה עונת בחירות חדשה: בקרוב תוקם וועדת בחירות חדשה, המשחק נפתח מחדש וצפוית רשימות חדשות, ולחלק מהפלגות ייתכן פריימריז • וגם: מתי ייסגר פנקס הבוחרים?

בתום דרמה פוליטית שלא זכורה בתולדות המדינה, הכנסת ה-21 פוזרה הלילה (רביעי) חודש לאחר השבעתה. בנימין נתניהו לא הצליח להרכיב ממשלה ובחירות חדשות ייערכו בי"ז אלול – 17 בספטמבר, חצי שנה בלבד אחרי הבחירות הקודמות ושבועיים לפני ערב ראש השנה. בהצעת החוק לפיזור הכנסת בקריאה שנייה ושלישית תמכו 74 חברי כנסת, 45 התנגדו.

התחנה הראשונה בדרך, תהיה הקמת ועדת בחירות חדשה. אחד הקשיים המרכזיים, הוא החובה החוקית להקים ועדת בחירות ולהחליף את יושב הראש הקודם בתוך 60 יום מכינונה של הכנסת הקודמת. כלומר, עד תחילת יוני יהיה על המפלגות השונות לכונן יחד את הוועדה לבחירות לכנסת ה-22. המשמעות היא כי מינוי הוועדה והחלפתו של היו"ר חנן מלצר, בשופט אחר בדימוס, תתרחש בעיצומה של מערכת בחירות מתנהלת.

למרות שיש כאלו שמכנים זאת "בחירות חוזרות", מדובר בבחירות חדשות לכל דבר ל"כנסת ה-22", המשמעות היא שכל המשחק נפתח מחדש. כל הרשימות שרצו בבחירות הקודמות ועברו את אחוז החסימה, ירוצו פעם נוספות. מדובר על הליכוד, כחול לבן, יהדות התורה, ש"ס, העבודה, איחוד הימין, כולנו ומרצ. למרוץ צפויות להצטרף רשימות נוספות, כמו הימין החדש דל השר נפתלי בנט, וזהות של משה פייגלין, אולי גם אורלי לוי אבקסיס תתמודד פעם נוספת עצמאית או תשתלב ברשימה הקיימת.

בנוסף, ייתכן וחלק מהמפלגות ילכו לפריימריז נוספים, בליכוד הודיעו כי לא יתקיימו בחירות מקדימות, ומלבד האיחוד עם כחלון שדוחק ארבעה ח"כים למקומות פחות ריאליים, הרשימה לא תעבור שינויים. עם זאת, שורה של חברי כנסת הגישו עתירה נגד חוקיות ההחלטה של מזכירות הכנסת. במרצ עדיין לא דנו בנושא, אך הסיכויים כי יקיימו בחירות מקדימות נמוכים לאור העלויות הגבוהות. במרוץ הקרוב עשויים להצטרף גם שמות בולטים כמו הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט וסגן הרמטכ"ל לשעבר יאיר גולן.

התמונה תתברר 47 יום לפני הבחירות, אז ייסגרו הרשימות לכנסת של כלל המפלגות ויוגשו לוועדת הבחירות. סגירת הרשימות לא צפויה להיות משימה פשוטה, על אף שיש חודשיים לסגור אותן, בדיוק כמו שהיו לפני הבחירות הקודמות. שבוע לאחר מכן, ב-7 באוגוסט, יחול המועד האחרון להגשת בקשה לפסילת התמודדותה של רשימה. הפסיקה הסופית בעניין זה תוגש לוועדת הבחירות המרכזת עד 23 יום לפני יום הבחירות.

ומה אתם הבוחרים צריכים לדעת? ש-51 יום לפני הבחירות נכנס לתוקף פנקס הבוחר, כל אזרח יהיה חייב לעדכן את פרטיו, ביניהם כתובת מגוריו, עד לתאריך זה – 28.7. ב-27 באוגוסט יהיה על משרד הפנים להפיץ את ההודעות לבוחר. בהודעות יצוינו הקלפיות בהן יצביע כל אזרח.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

בחודש הרחמים והסליחות זה סימן טוב לעם ישראל

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו