ירידה בכמות השריפות בעוטף כתוצאה מטרור הבלונים

על פי נתוני כוחות הביטחון, כוחות הכיבוי ורשות הטבע והגנים עולה כי ישנה ירידה דרסטית בכמות הדונמים שנשרפו השנה בעוטף עזה לעומת השנה שעברה. עוד עולה כי זמן ההגעה של כוחות ההצלה לאירועים הצטמצם משמעותית לחמש דקות

מאז החל טרור עפיפוני ובלוני התבערה מרצועת עזה לישראל באפריל 2018 נשרפו ביישובי הדרום עשרות אלפי דונם. המאמץ לכיבוי השריפות והמענה השלם שניתן לאתגר זה מבוצע בשיתוף פעולה מלא עם צה"ל, הגופים המקבילים הרלוונטיים – גורמי הביטחון בהתיישבות, כב"ה, קק"ל ורט"ג.

על פי נתוני כוחות הביטחון, כוחות הכיבוי ורשות הטבע והגנים ישנה ירידה דרסטית במספר השריפות בעוטף עזה השנה לעומת השנה שעברה. כך למשל עולה כי ממוצע השריפות השנה עומד על שתיים ביום לעומת בין שמונה לעשר בשנה שעברה. השנה, בימי שיא, פרצו כעשר שריפות ואילו בשנה שעברה, בימי שיא, פרצו כשלושים.

עד כה השנה בעוטף עזה נשרפו 1,400 דונמים כתוצאה מהצתות, כאשר בשנה שעברה עלו באש 34,000 דונמים. גם ממוצע השרפות ירד באופן ניכר: בשנת 2018 עמד הממוצע על תשע שרפות ביום והשנה הוא עומד על שתי שרפות. בימי השיא בשנה שעברה נרשמו 30 שרפות ביום בממוצע והשנה נרשמו בימים החמים 10 שרפות ברחבי העוטף. באשר לממוצע השרפות בימי שישי, בזמן צעדות השיבה של חמאס בשנה שעברה פרצו 21 שרפות בממוצע והשנה – שתיים בלבד.

זמן ההגעה הממוצע לאירוע הצתה קוצר גם הוא – וירד משמונה דקות ב-2018 לחמש דקות ב-2019. המאמץ למניעת וכיבוי השרפות מבוצע על ידי צה"ל, גורמי הביטחון בהתיישבות, שירותי כיבוי והצלה, קק"ל ורשות הטבע והגנים – אך למרות הירידה במספר ההצתות בעוטף, טרור האש נמשך גם בקיץ הנוכחי.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

כבר לא נשאר מה לשרוף…

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו