צילום: יונתן סינדל / פלאש 90

ימים לפני פקיעת החוק: המדינה שוב מבקשת דחייה בחוק הגיוס

בעקבות הבחירות החוזרות המדינה מבקשת מבג"ץ להאריך פעם נוספת את חוק הגיוס שבוטל, הפעם עד לינואר 2020 – בתום שלושת החודשים הראשונים לתקופת הכהונה של הכנסת ה-22‎. בעוד שישה ימים תפוג האורכה שהעניק בג"ץ לחקיקת החוק

המדינה ביקשה היום (שני) מבג"ץ אורכה נוספת לחקיקתו של חוק גיוס חדש, על פי הבקשה המדינה מבקשת לקבוע כי מועד קיום פסק הדין בנושא יידחה עד ליום ל-2 בינואר 2020 לאחר שבעוד שישה ימים תפוג האורכה שהעניק בג"ץ לחקיקתו של החוק.

"בנסיבות אלה, בהתאם לבקשת ראש הממשלה ושר הביטחון, ועל דעת היועץ המשפטי לממשלה, מתבקש בית המשפט הנכבד לקבוע כי מועד פקיעת פרק ג'1 לחוק שירות הביטחון נדחה פעם נוספת".

עוד מדגישה פרקליטות המדינה שפנתה לבג"ץ: "מתבקש בית המשפט הנכבד לקבוע באופן מפורש שבטלות פרק ג'1 לחוק שירות ביטחון תיכנס לתוקפה ביום 2.1.20, כלומר בתום שלושת החודשים הראשונים לתקופת כהונתה של הכנסת ה-22".

חוק הגיוס עבר בשנים האחרונות כמה גלגולים ואינספור ניסיונות מצד המערכת הפוליטית לייצר נוסחה שלא רק תעמוד במבחני השוויון שהציב בג"ץ, אלא מחד תאפשר לחרדים לחיות איתה בשלום ומאידך לא תעורר התקוממות של הציבור החילוני.

הנוסחה האחרונה שיזם שר הביטחון לשעבר אביגדור ליברמן, בשיתוף עם גורמי הצבא, אמורה הייתה להוות אקורד סיום לתהליך המורכב, שהפך לכאב ראש קואליציוני בכל פעם כשעלה לסדר היום. הנוסח הנוכחי אמור היה להיות מקודם בכנסת לפני פרישת ליברמן ובתמיכת יש עתיד, שסברו שמדובר שהחוק טוב ועל כן יתמכו בו מהאופוזיציה כל עוד לא ייעשו בו שינויים. אך הממשלה נפלה וכך גם הממשלה שאמורה הייתה לקום אחרי הבחירות לכנסת ה-21. מה שהוביל לכך שעד עכשיו לא חוקק חוק גיוס חדש.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו