צילום: Yonatan Sindel/Flash90

השופט מלצר: "אסור להציב מצלמות בקלפיות"; בליכוד שוקלים חקיקה

לאחר סאגה סביב נושא המצלמות בקלפיות השונות, שנועדו למנוע זיופים ואי סדרים, יו"ר וועדת הבחירות, השופט חנן מלצר, אסר על שימוש במצלמות אלו • בליכוד בוחנים אפשרות לחקיקה ראשית בנוגע להצבת מצלמות אלו, עוד לפני הבחירות הקרובות

בשעה האחרונה פרסם יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, את החלטתו בנוגע להצבת מצלמות בקלפיות השונות, על מנת למנוע זיופי קולות ואי סדרים – ואסר על המפלגות לצלם בקלפיות, כשבמקביל הורה על הקמת יחידת פיקוח על טוהר הבחירות.

כזכור, עתירה זו הגיעה בעקבות שימוש 1,300 חברי ועדת הקלפיות מטעם הליכוד שצוידו בבחירות האחרונות לכנסת ה-21 במצלמות נסתרות ומכשירי הקלטה, בעיקר אלו שנשלחו לקלפיות ביישובים הערביים, שם עלה חשדות לזיופים. צעד זה הלהיט המגזר הערבי אחרי שהמצלמות התגלו ובעקבות כך פרצו ויכוחים בחלק מהקלפיות והמשטרה נאלצה להתערב.

יצוין שהמצלמות לא תיעדו עבור מי האדם המצולם הצביע, מאחר והן לא הגיעו אל מאחורי הפרגוד, אלא תיעדו את זהותו של המצביע המופיע לפני שלושת חברי ועדת הקלפי בעת הגשת תעודת הזהות וקבלת מעטפת ההצבעה. יחד עם זאת, עצם הידיעה על נוכחותן של המצלמות עוררו חשדנות ופחד, גם אם לא צילמו בעת ההצבעה עצמה. כעת, בעקבות החלטת השופט מלצר, בליכוד בוחנים אפשרות לחקיקה ראשית לפני הבחירות.

בהחלטתו קבע השופט חנן מלצר, כי "אסור למפלגות ולרשימות המועמדים להציב מצלמות במקומות הקלפי, וכי הצבת מצלמות באופן שיטתי בקלפיות טעונה חקיקה ראשית, וזאת בדומה לעמדת היועץ המשפטי לממשלה".

יושב ראש ועדת הבחירות הורה להכין תכנית פיילוט להקמת יחידה של מפקחי טוהר הבחירות מטעם ועדת הבחירות, אשר יהיו מצוידים במצלמות גוף, ויפעלו רק במקרים חריגים, שיפורטו להלן.

בשעות ההצבעה יהיו רשאים אך ורק מזכיר ועדת הקלפי (שהוא ידה הארוכה של ועדת הבחירות), או מפקח טוהר הבחירות מטעם הוועדה בלבד, לצלם במקום הקלפי, ואך ורק במקרים חריגים, בהם יהיה חשד סביר לביצוע עבירה פלילית במקום הקלפי, ורק אם קיבל אישור קונקרטי לצילום זה מטעם יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית לפני הצילום. בכל מקרה, לעולם לא יצולם או יתועד בוחר מאחורי הפרגוד.

תוצרי צילום זה, באם וייעשו במידת הצורך, יועברו רק למשטרה או לייעוץ המשפטי לוועדת הבחירות המרכזית – והעברת התוצרים לכל אדם אחר, פרסומם במדיה כלשהיא או עיון בהם עלולה להיות עבירה פלילית, כשהשופט הדגיש כי חברי ועדת הקלפי אינם רשאים לצלם בשום מקרה.

כחצי שעה לפני תום ההצבעה, יתייצבו המפקחים בקלפיות שייבחרו, לפי תבחינים שייקבעו, וכן בקלפיות שייבחרו באופן אקראי – ורק לאחר סגירת הקלפי להצבעה, ולאחר שיצא אחרון המצביעים – הם (ומזכירי ועדות הקלפי שיורשו לעשות כן) יתעדו בשימוש במצלמת גוף מאובטחת, את הליך הספירה במלואו. מפקחי טוהר הבחירות לא יעזבו את מקום הקלפי בעת הספירה – אלא לאחר שהסתיימה הספירה ונחתמו התוצאות בפרוטוקול ועדת הקלפי.

עוד בנושא
במספר יישובים ערביים נתפסו פעילי ימין שהגיעו עם מצלמות נסתרות מסיבה שעדיין אינה ברורה. מתיעוד שהגיע מכפר סמוך לאום אל פחם, טען פעיל הימין שנתפס כי הליכוד שלח אותו. "ניסיון פסול", טענו ביישובים

 

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
3 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

יתכן שהליכוד מעוניין במצלמות בכדי למנוע מערבים לבוא ולהצביע. ישנם כוחות לאומניים בציבור הערבי המתנגדים להשתתפות בבחירות בישראל.
? ? ?

מלצר יודע שאם יהיו מצלמות יגלו שרוב ככל בריוני בגץ בהווה ובעבר מצביעים למרצ ורשימות הערביות.
מזה הוא מפחד !!

הליכוד המפלגה של הגנבים והמושחתים הכי הרבה מרמים בבחירות

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו