תיקי נתניהו: נבחנת העמדה לדין של 'ידיעות אחרונות", 'וואלה' ו'בזק'

הדיון בתיקי 2000 ו-4000 טרם הסתיים? מדיניות הענישה בישראל מחייבת להעמיד לדין לא רק אנשים פרטיים, אלא גם את החברות שבראשן הם עומדים. משרד המשפטים מאשר כי, "טרם התקבלה החלטה בעניין". גובה הקנסות עשוי להגיע לעשרות מיליונים

במשרד המשפטים מסרו כי טרם התקבלה החלטה בשאלה אם להעמיד לדין את החברות 'בזק', 'וואלה' ו'ידיעות אחרונות' במסגרת תיקי 2000 ו־4000. בכך הם מאשרים כי הנושא אכן נמצא בבחינה – כך דווח ב'ישראל היום'.

בכתב האישום נגד רה"מ נכתב ארוכות לגבי חלקם של שלושה תאגידים גדולים בעבירות המיוחסות לו: 'בזק', 'ידיעות אחרונות' וחברת 'וואלה'. על פי האישומים, תאגידים אלו לא רק היו מעורבים במעשים פלילים, אלא אף קיבלו כתוצאה מכך הטבות בשווי מאות מיליוני שקלים.

על פי מדיניות האכיפה המפורטת בהנחיות פרקליט המדינה ובפסיקה, במצבים כאלו נדרש להעמיד לדין לא רק את האנשים הפרטיים שהיו מעורבים בעבירות, אלא גם את החברות עצמן – התאגידים הכלכליים שנהנו מפרי העבירה או שהיו אמורים ליהנות ממנה.

אולם למרות זאת, בכתב האישום שהוגש בשבוע שעבר לא הופיעו שמות החברות המדוברות. במכתב ששלח עו"ד מיכאל דבורין ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ולפרקליט המדינה שי ניצן, הוא דורש להעמיד לדין גם את החברות בפרשיות 2000 ו־4000, בהתאם למדיניות האכיפה המקובלת. כזכור, בפרשות אלו הוגשו כתבי אישום נגד מו"ל 'ידיעות אחרונות', ארנון (נוני) מוזס, ונגד בעל השליטה ב'בזק', שאול אלוביץ'.

ממשרד המשפטים נמסר בתגובה כי אכן נשקלת האפשרות להעמיד לדין את התאגידים, אך "לא נערך שימוע לתאגידים. טרם התקבלה החלטה בעניינם". המשמעות היא כי אם יוחלט להאשימם, החברות 'בזק', 'וואלה' ו'ידיעות אחרונות' עומדות בפני איום בתשלום קנסות בגובה עשרות מיליוני שקלים, אם לא יותר מכך. מבזק, מידיעות אחרונות ומוואלה לא נמסרה תגובה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו