צילום: משרד החוץ

נתניהו לשר החוץ הבריטי: "מצפה לשינוי מדיניות כלפי איראן – תצטרפו לסנקציות"

ראש הממשלה נפגש עם שר החוץ של בריטניה ואמר לו כי הוא מצפה מבריטניה לשינוי במדיניות כלפי איראן, וכי עליה להצטרף לסנקציות האמריקאיות כדי למנוע מאיראן להצטייד בנשק קטלני או להתקדם לקראת נשק גרעיני. "איזו סכנה עצומה היא תהיה לעולם כולו אם יהיה לה נשק גרעיני", אמר נתניהו

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (שלישי) עם שר החוץ של בריטניה דומיניק ראב, בלשכת רה"מ בירושלים. נתניהו אמר לשר החוץ הבריטי ראב כי הוא מצפה מבריטניה לשינוי במדיניות כלפי איראן, וכי עליה להצטרף לסנקציות האמריקאיות כדי למנוע מאיראן להצטייד בנשק קטלני או להתקדם לקראת נשק גרעיני. "ראה את התוקפנות של איראן כיום, ללא נשק גרעיני. איזו סכנה עצומה היא תהיה לעולם כולו אם יהיה לה נשק גרעיני", דברי נתניהו.

ארב אמר בתום הפגישה כי "הסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות הוא צעד מפתח לקראת יציבות אזורית. חזרתי על התמיכה בבריטניה בדיאלוג עם פלסטינים להשגת שלום בר-קיימא באמצעות פיתרון בר-קיימא של שתי מדינות. סיכמנו גם להעמיק בשותפות טכנולוגית ומדעית מתקדמת".

שר הביטחון בני גנץ נפגש הבוקר עם שר החוץ הבריטי דומיניק ראב המבקר היום בישראל. בפגישה השתתפה גם השרה לעניינים אסטרטגיים, אורית פרקש הכהן. בפגישה דנו על ההזדמנויות המדיניות החדשות שהביאה הנורמליזציה עם איחוד האמירויות והרצון ההדדי למנפה לטובת הישגים מדיניים שמשקפים את האינטרסים שחולקות ישראל ובריטניה.

גנץ הביע את רצונו לקדם יחסים עם שותפים אפשריים נוספים ברחבי המזרח התיכון שיתרמו לשגשוג באזור, וציין כי הוא קורא לפלסטינים לחדש את התיאום הביטחוני והמשא ומתן, אחרת יישארו מאחור. השרים חתמו את השיחה בציון לחיוב של היחסים הביטחוניים העמוקים והמשמעותיים הקיימים בין ישראל לבריטניה והכוונות להדקם במסגרת פעילות משותפת.

מלשכתו של גנץ נמסר עוד כי לאור ההתרחשויות האחרונות במועצת הביטחון, הדגיש גנץ כי "יש למצוא את הדרך להפעלה מחודשת של אמברגו הנשק למול האיראנים, המערערים את היציבות האזורית וממשיכים לפתח את תוכנית הגרעין". הוא הוסיף כי "ישראל לא תרפה ותמשיך לפעול בכל המישורים הדיפלומטיים, המרחביים והביטחוניים כדי למנוע את ההתפשטות והתוקפנות האיראנית".

שר החוץ, גבי אשכנזי אירח מוקדם יותר בלשכתו בירושלים את שר החוץ הבריטי, דומיניק ראב וצוותו. במהלך הפגישה דנו השניים בבנושאים בילטראליים בהם קשרי הסחר בין המדינית בעקבות יציאת בריטניה מהאיחוד האירופאי, כמו גם בנושאים אזוריים בהם האיום האיראני, המצב האזרחי בלבנון והתעצמות חיזבאללה והסכם השלום עם איחוד האמירויות.

שר החוץ גבי אשכנזי אמר: "איראן מהווה איום על היציבות והשלום במזרח התיכון ובעולם כולו והסרת האמברגו תוביל לחימוש איראני מואץ. התאכזבנו לראות את ההצבעה של מדינות ה-E3 במועצת הביטחון בנושא הארכת אמברגו הנשק על איראן".

אשכנזי הוסיף: "על מדינות ה-E3 להבין כי הדאגה ליציבות האזורית ועצירת התחמשות איראן היא אינטרס עולמי. המאמץ העולמי לעצירת תוקפנות צריך לבוא לידי ביטוי במעשים ולא רק בהצהרות ויש עוד זמן לתקן. אני קורא לכלל המדינות להצטרף לארה"ב בדרישתה להשבת מנגנון הסנקציות על איראן".

השר אשכנזי הודה לעמיתו על עמדתה של ממשלת בריטניה בדבר הכרזתה על חיזבאללה כארגון טרור וקרא לבריטניה לתמוך במאמץ הישראלי לאפשר ליוניפי"ל לקיים את המנדט שניתן לו בלבנון ולמנוע התעצמות החיזבאללה באזור. עוד הוסיף שר החוץ אשכנזי: "ההסכם ההיסטורי עם איחוד האמירויות הינו הוכחה שניתן להשיג שלום באמצעות שיח ישיר בין מדינות. אנחנו מקווים שמדינות נוספות במזרח התיכון יצטרפו למהלך".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו