אבו דאבי, בירת איחוד האמירויות. צילום: ויקיפדיה

מנרמלים את היחסים: איחוד האמירויות הסירה רשמית את החרם הכלכלי על ישראל

הנשיא חליפה בן זאיד אל-נהיאן חתם על צו המבטל את החוק שמנע עד כה משתי המדינות לחתום על הסכמים כלכליים. "תומכים בשיתוף פעולה בילטרלי למען ביסוס היחסים". המהלך מגיע 48 שעות לפני הגעת משלחת ישראלית גדולה לאמירויות, שתקיים דיונים רשמיים על שיתופי פעולה ממוסדים בין המדינות

נשיא איחוד האמירויות הערביות חליפה בן זאיד אל-נהיאן חתם על צו נשיאותי לביטול החרם הכלכלי על ישראל שחוקק בשנת 1972. ביטול חוק החרם על ישראל יאפשר חתימה על עסקאות מסחריות או פיננסיות עם חברות או אנשים ישראלים, ויתיר ייבוא חופשי של סחורות ישראליות אל איחוד האמירויות.

נשיא האמירויות, חליפה בן זאיד אל-נהיאן, אמר כי מטרתו היא "שיתוף פעולה בילטרלי בין המדינות, במטרה לכונן בסופו של דבר יחסים בילטרליים", והוסיף: "הסרנו את החרם במטרה להרחיב את שיתוף הפעולה הדיפלומטי והמסחרי עם ישראל".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב בצאת השבת להחלטה ההיסטורית ואמר כי "אני מברך על החלטת נשיא איחוד האמירויות שייח' ח'ליפה בן זאיד, לבטל את החוק להחרמת מוצרים מישראל ומגעים כלכליים עם ישראלים. זהו צעד חשוב לקידום השגשוג והשלום באזור".

שר החוץ גבי אשכנזי אמר כי "ביטול החרם על ישראל הוא צעד חשוב אל עבר שלום ממשי, שיניב הישגים כלכליים ומסחריים לשני העמים ויחזק את היציבות במזרח התיכון. אני מברך על ההחלטה ההיסטורית של נשיא איחוד האמירויות, חליפה בן זייד אל-נהיאן, וקורא למדינות נוספות לצעוד בדרך האמיצה אותה מובילה איחוד האמירויות. זו גם ההזדמנות להודות לאנשי משרד החוץ שבמשך שני עשורים פעלו בחשאיות והניחו את התשתית הדיפלומטית ליחסים הכלכליים בין ישראל לאמירויות שאת פירותיה אנו רואים היום".

השר לשיתוף פעולה אזורי, אופיר אקוניס, אמר שהסרת החרם הכלכלי תתרום להזנקת הכלכלה הישראלית. "ההחלטה הזו היסטורית וחשובה מאין כמותה. המשמעות המיידית היא היקפי מסחר של כ-500 מיליון דולר, בשלבים הראשוניים של הקשרים. פוטנציאל הייצוא והמסחר הבילטרלי הוא עצום והוא בסיס מצוין לפרויקטים משולשים ואזוריים שלא קודמו בשנים האחרונות".

ברקע ביטול החרם, ביום שני צפויה לצאת הטיסה המסחרית הראשונה וההיסטורית של "אל-על" מנמל תעופה בן גוריון לבירת איחוד האמירויות – אבו דאבי. בטיסה תגיע משלחת ישראלית יחד עם יועצים קרובים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וביניהם ג'ארד קושנר, שתיווכו במשא ומתן בין ישראל לבין איחוד האמירויות.

בראש המשלחת הישראל, שתצטרף למשלחת האמריקנית, יעמוד ראש המטה לביטחון לאומי מאיר בן-שבת. "הנחיתי את ראש המטה לביטחון לאומי לצאת בראש משלחת ישראלית מקצועית לשיחות באיחוד האמירויות בשבוע הבא. המשלחת הזאת תפעל יחד עם צוות אמריקני ועם צוות מקביל של איחוד האמירויות, לקדם את השלום והנורמליזציה בן ישראל לאיחוד", הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו ביום שלישי האחרון.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו