Menahem Kahana/POOL

שר החוץ של בחריין: "ממשל ביידן צריך להתייעץ איתנו על הסכם עם איראן"

ראש המשלחת לפסגה בישראל אמר כי "האיראנים הם שכנים ואנחנו מקווים שכולנו נגיע להסכם שיבטיח שהאזור יהיה בטוח לכל עמי האזור כולל איראן". על הזעם הפלסטיני: "אין משבר כזה גדול עם אחינו הפלסטינים, עמדתנו בעניין היא איתנה ותמיד קראנו לפתרון שתי המדינות בגבולות 1967"

שר החוץ של בחריין עבד אל-לטיף א-זיאני אמר הערב (רביעי) בראיון בלעדי עיתונאי ברק רביד ב'וואלה' כי בחריין מקווה שממשל ביידן יבין שהמציאות במזרח התיכון השתנתה בארבע השנים האחרונות. א-זיאני הוסיף כי הוא גם מקווה שהנשיא החדש יתייעץ עם בחריין ושאר מדינות המפרץ לפני חתירה להסכם גרעין חדש עם איראן: "ממשל ביידן צריך להתייעץ איתנו אם יש הסכם או ניסיון להגיע להסכם עם איראן".

"המצב במזרח התיכון השתנה בארבע השנים האחרונות. הדינמיקה השתנתה. אנחנו בטוחים שהאינטרס האמריקני הוא אזור בטוח ויציב לכולם. אנחנו מקווים שאיראן תתנהג כאזרחית אזורית אחראית. אין לנו עימות עם העם האיראני, זו ההתנהגות של הממשלה והמשטר האיראני. האיראנים הם שכנים ואנחנו מקווים שכולנו נגיע להסכם שיבטיח שהאזור יהיה בטוח לכל עמי האזור כולל איראן".

א-זיאני הדגיש כי הוא סבור כי ממשל ביידן ימשיך את תהליך "הסכמי אברהם" בו התחיל ממשל טראמפ. "השקנו את השלום עם ישראל בתמיכת ארצות הברית. זה נושא שכולם מאמינים בו. לא רק העם הבחרייני, אלא גם העם האמריקני, הממשל וכל העולם מאמינים ששלום הוא הדרך, זה לא עניין מפלגתי בארצות הברית. העניין הזה עולה בקנה אחד עם הערכים שהעם האמריקני מאמין בהם – דו-קיום וסובלנות".

"אני גאה מאוד שהוד מלכותו המלך חמד קיבל את ההחלטה האמיצה הזאת לעשות שלום עם ישראל", אמר א-זיאני בריאיון. "אני מגיע ממדינה שלווה, אומה שמאמינה בשלום, שמאמינה בדיאלוג, בדו קיום, מאמינה בלכבד אחרים וזה מה שגרם למלך לקבל את ההחלטה האמיצה הזאת. הערכים אלה, אנחנו חושבים ששווה שכל העולם יידע עליהם".

כשנשאל האם עוד מדינות ינרמלו יחסים עם ישראל – הוא השיב כי הוא מקווה שאכן כך יהיה. "כל מדינה היא מדינה עצמאית ומקבלת את ההחלטות שלה אבל עמי האזור מבינים ששנאה ועימותים לא יובילו למטרות שכולנו רוצים", אמר. "כולנו רוצים שלום, רוצים ביטחון, יציבות ואזור בטוח והזדמנות להתפתחות ושגשוג. זה מה שעמי האזור רוצים".

"אין משבר כזה גדול עם אחינו הפלסטינים", התייחס לזעם הפלסטיני, "עמדתנו בעניין הישראלי-פלסטיני היא איתנה. אנחנו תמיד קראנו לפתרון שתי המדינות בגבולות 1967 ואנחנו קוראים לאנשים בשני הצדדים לשבת לשולחן המו"מ ולהגיע לפתרון ישראלי-פלסטיני שמוסכם על כולם. אנחנו מקווים זה יסתיים בפתרון של שתי מדינות. הסכם הוגן ומדינה בת קיימא לפלסטינים".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו