היערכות לחיסון שלישי כבר בשבוע הבא

Olivier Fitoussi/Flash90

משרד הבריאות נערך לתת חיסון שלישי כבר בשבוע הבא • מה תופעות הלוואי?

במשרד הבריאות מתכוננים לכך שישראל תהיה המדינה הראשונה בעולם שתיתן לאזרחיה מנה שלישית לאוכלוסייה המבוגרת. במשרד יאמצו את ההחלטה גם מבלי שניתן אישור רגולטורי מהעולם ובהיעדר נתונים מהימנים ומקיפים בנושא

משרד הבריאות נערך להתחיל במתן המנה השלישית של החיסון נגד קורונה לאוכלוסייה המבוגרת כבר בשבוע הבא. לפי דיווח הבוקר ב'ווינט', היום (רביעי) ייערך דיון מכריע של הצוות לטיפול במגפות (צט"מ) של משרד הבריאות באשר לשאלת החיסון השלישי.

במערכת הבריאות מעריכים שתתקבל המלצה לתת מנת חיסון שלישית. בדיווח נאמר כי במשרד הבריאות לא מתכוונים לחכות ולהורות באופן מיידי לאחר ההחלטה לזמן את המבוטחים לחיסונים כבר בשבוע הבא.

בימים האחרונים נשמעת ביקורת על הצעד המסתמן, בשל העובדה שבמשרד יאמצו את ההחלטה גם מבלי שניתן אישור רגולטורי מהעולם ובהיעדר נתונים מהימנים ומקיפים בנושא.

ישראל תהיה המדינה הראשונה בעולם שנותנת מנת חיסון שלישית לאזרחיה. במשרד הבריאות חוששים מחוסר היענות מצד הציבור ומכינים קמפיין הסברה שמטרתו תהיה לעודד את ההתחסנות. במשרד הדגישו אתמול כי כל המחוסנים שקיבלו שתי מנות של חברת פייזר יקבלו מנה שלישית של החברה.

כאמור, במקרה שהמלצת הצט"מ תהיה להתחיל בחלוקת המנה השלישית, במשרד הבריאות מתכננים להורות לקופות החולים להתחיל ולזמן מחוסנים כבר בתחילת השבוע הבא.

בתוך כך, הבוקר פורסם ב'ישראל היום' כי אצל כ-2,000 ישראלים שכבר קיבלו בשבועיים האחרונים את החיסון השלישי נגד קורונה, לא התגלו תופעות חריגות או מיוחדות ביחס לחיסונים הראשונים.

מנתונים פנימיים אלה של קופות חולים ובתי חולים מתברר שהמנה השלישית של החיסון בטוחה וכי מרבית תופעות הלוואי בעקבות החיסון השלישי, כמו חום או כאבים באזור הדקירה של זריקת החיסון, חלפו לרוב כעבור שעות או ימים. המנה השלישית של החיסון ניתנת בארבע קופות החולים ובבתי החולים הגדולים בארץ, במסגרת ההנחיות המיוחדות של משרד הבריאות למי שמערכת החיסון שלהם פגועה כמו מושתלי איברים, חולים עם חלק ממחלות הסרטן ואחרים – בכל הגילים.

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש נשא הבוקר דברים בכנס השנתי לאיכות ובטיחות הטיפול במערכת הבריאות ואמר: "בימים האלה אנו שוקלים מתן חיסון דחף – החיסון השלישי. נקבל החלטה אחראית על סמך ניתוח נתוני התחלואה והדבקות של מחוסנים. אנו מנתחים את הנתונים הללו שוב ושוב במטרה להגיע למסקנה אם יש ירידה ביעילות החיסון לאורך זמן".

"מכיוון שהיינו הראשונים בעולם שחיסנו אין לנו ממי ללמוד. זאת למרות שאנו בקשר עם הבריטים וה-CDC, אך הם חיסנו בצורה נרחבת יותר מאוחר", אמר אש שהדגיש כי "עלינו להתבסס על הנתונים שלנו. הזמן לא עובד לטובתנו. אם יש דרך להגן על האוכלוסייה בחיסון דחף יש לעשות את זה וההחלטה היא מורכבת".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו