Yonatan Sindel/Flash90

דיווח: ארה"ב מבצעת ניסוי במערכת כיפת ברזל נגד טילים מסין

מתיחות עולמית: צבא ארה"ב עורך ניסויים במערכת כיפת ברזל באי גואם, על רקע חשש מפני מתקפות אפשריות מצדה של סין נגד כוחות אמריקאים • ברקע: הטענה כי סין ביצעה ניסוי חשאי בטיל היפר-קולי המסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני

עיתון הוול סטריט ג'ורנל דיווח הערב (שלישי) כי ארצות הברית מבצעת ניסוי במערכת היירוט כיפת ברזל הישראלית בגואם. על פי הדיווח, הניסוי מדמה מתקפת טילים מסין.

"אם אנחנו לא יכולים להגן על גואם – על בסיס חיל האוויר ומתקנים נוספים שנמצאים שם – קשה מאוד להקרין את העוצמה שלנו על אזור הפסיפיק", אמר לעיתון טום קאראקו, מנהל Missile Defense Project במכון המחקר האמריקאי Center for Strategic and International Studies.

גואם הוא שטח חסות של ארה"ב, ושטחים נרחבים ממנו משמשים את הכוחות המזוינים האמריקאים. באי חיים כ-190 אלף אזרחים, קצינים וחיילים אמריקאים, והמתקנים הצבאיים בו נמצאים בפועל במרחק של כ-3,000 קילומטרים מסין.

בחודש שעבר הודיע הפנטגון כי ביצע שלושה ניסויים מוצלחים במערכות נשק על-קוליות של ארצות הברית. ארבעה ימים קודם לכן הפתיעה סין את המודיעין והצבא האמריקני כשדיווחה שערכה בחודש אוגוסט ניסוי בטיל גרעיני מתקדם.

הטיל, מסוג הייפר-סוני (נע במהירות גבוהה בהרבה ממהירות הקול), נע במסלול נמוך בחלל והקיף את כדור הארץ לפני ששייט לעבר מטרתו. הוא אומנם החטיא את המטרה בכמה עשרות קילומטרים, אך גורמים שקשורים לניסוי אומרים שסין הפגינה יכולות מדהימות שאף אחד לא חשב שיש לה.

לפי הדיווח, ארה"ב בוחנת את השימוש במערכת כיפת ברזל על מנת להתגונן בין היתר מפני טילי שיוט סיניים. עם זאת, אלה טילים שקשה יותר ליירט מאשר רקטות פלסטניות מאחר שהם טסים במסלול שטוח וישיר שקשה יותר לקלוט במערכות ההגנה, ולעתים טסים במהירויות גבוהות יותר.

"כיפת ברזל הוא פתרון ביניים אפשרי", הסביר קאראקו, שהוסיף כי הוא לא יהיה אפקטיבי נגד איומים של טילים מהירים יותר. לפי הדיווח, הקונגרס האמריקאי הזמין ב-2019 רכישה של שתי מערכות, כשאחת מהן צפויה להפוך למבצעית עוד השנה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו