Tomer Neuberg/Flash90

המסתננים בישראל: פשיעה גבוהה יש, אבל תוכנית לטיפול – אין

לפי נתונים שהגיעו לידי כתב המשטרה של "ישראל היום" איציק סבן, לכ־5.3% מהמהגרים הבלתי חוקיים נפתח תיק ב־19 החודשים האחרונים. הבעיה: בניגוד לאזרחים ישראלים, אחרי המסתננים אי אפשר לעקוב כדי למנוע את הפשע הבא

44. זה מספר התיקים שנפתחו למסתנן אחד, מחודש ינואר 2020 ועד חודש אוגוסט 2021. כך עולה מנתוני המשטרה שהגיעו לידי "ישראל היום".

מהנתונים עולה כי אף שנפתחים עשרות תיקים נגד מסתננים, הם חוזרים פעם אחר פעם לרחובות ונחשדים בביצוע פשעים. מהמידע עולה עוד כי בניגוד לאזרח ישראלי, שיש לגורמי האכיפה יכולת לעקוב אחריו ולמנוע ממנו את ביצוע הפשע הבא, נגד המסתננים אין יכולת כזו.

גורם במערכת אכיפת החוק אומר כי: "זה לא נורמלי, המדינה מאבדת עליהם שליטה. זה לא נורמלי שיש מסתננים שנפתחו נגדם יותר מ־40 תיקים בשנה וחצי".

נתוני המשטרה נחשפו כמענה לבקשת חופש מידע שהגישה עמותת "עוטף תחנה מרכזית", הנאבקת בהגירה הבלתי חוקית לישראל. מהנתונים עולה כי בסך הכל נפתחו ב־19 החודשים האחרונים 7,150 תיקים פליליים ל־1,531 מסתננים. על פי אומדנים של רשות האוכלוסין וההגירה, מספר המסתננים הבוגרים בישראל הוא כ־30 אלף, משמע שלכ־5.3% מתוכם נפתח תיק פלילי ב־19 החודשים האחרונים.

שיא התיקים למסתנן בודד, כאמור, עומד על 44 תיקים, אך מהנתונים עולה ממצא מדאיג, ולפיו בחודשים הללו נפתחו בין 30 ל־43 תיקים פליליים נגד 12 מסתננים (כל אחד).

בה בעת, 30-20 תיקים פליליים נפתחו נגד 42 מסתננים; 20-10 תיקים פליליים נפתחו נגד 139 מהגרים בלתי חוקיים; 10-3 תיקים נפתחו נגד 537 מסתננים; שני תיקים נפתחו נגד 268 מסתננים; ותיק אחד נגד 543 מהגרים בלתי חוקיים.

גורם במערכת האכיפה מסביר כי: "בניגוד לאזרחים ישראלים, המעקב אחרי המסתננים קשה יותר מכיוון שאין להם כתובת מסודרת. זה מקשה על המשטרה למנוע מהם את הפשע הבא".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו