מטה ארגון הבריאות בז'נבה. צילום: יאן

ארגון הבריאות העולמי באירופה צופה: חצי מיליון מתים נוספים מקורונה בחודשים הקרובים

ארגון הבריאות העולמי ה-WHO הזהיר מפני עליה דרסטית של מתים מקורונה בחודשים הקרובים. רק התחסנות מסיבית של האוכלוסייה תוריד את התחלואה. ב-53 המדינות באזור אירופה מתו יותר מ-5.1 מיליון איש

מספר המתים מקורונה באירופה יעלה מעבר לשני מיליון קורבנות עד מרץ – כך, מזהיר ארגון הבריאות העולמי (WHO). מספר מקרי המוות היומי עלה לכמעט 200,4 ביום – כפול מהנתון בסוף ספטמבר, והחשש הוא שהמגמה החמורה רק תחריף. הולנד החלה להעביר חולי קורונה לגרמניה במטרה להקל על הלחץ על בתי חולים, מחשש לקריסה.

ב-53 המדינות באזור אירופה מתו יותר מ-5.1 מיליון איש, והנגיף הוא גורם המוות מספר אחת ברחבי אירופה ובמרכז אסיה. ארגון הבריאות העולמי אמר שהוא מצפה שיהיה "לחץ גבוה או קיצוני על מיטות אשפוז ב-25 מדינות, ולחץ גבוה או קיצוני ביחידות לטיפול נמרץ ב-49 מתוך 53 מדינות מעכשיו ועד מרץ 2022 ."על פי ההתרעה החריפה, אירופה נותרה "באחיזתה האיתנה" של המגפה.

ארגון הבריאות העולמי אמר כי שלושת הגורמים העיקריים שמניעים את שיעור המקרים הגבוה באירופה הם וריאנט הדלתא המידבק, הבלתי מחוסנים והאופן שבו ממשלות מסוימות הבהירו לאנשים שהמגפה "כבר לא מהווה איום חירום" והקלו את ההגבלות.

ד"ר הנס קלוגה, המנהל האזורי של WHO לאירופה, אמר: "אנו עומדים בפני חורף מאתגר, אך אל לנו להיות חסרי תקווה, מכיוון שכולנו – ממשלות, רשויות בריאות, יחידים – יכולים לנקוט בפעולה נחרצת לייצוב המגפה".

הבכיר הדגיש: "כדי לחיות עם הנגיף הזה ולהמשיך את חיי היומיום שלנו, עלינו לנקוט בגישת 'חיסון פלוס'. משמעות הדבר היא קבלת המינונים הסטנדרטיים של החיסון, נטילת בוסטר אם מוצע, כמו גם שילוב של אמצעי מנע בשגרה הרגילה שלנו – חבישת מסכה, שטיפת ידיים, אוורור חללים פנימיים, שמירה על מרחק פיזי והתעטשות לתוך המרפק, כל אלו הן דרכים פשוטות ויעילות להשיג שליטה על הנגיף ולשמור על החברה".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו