ד"ר אלרעי-פרייס מזהירה מתחלואת ילדים: "עלייה בישראל; פי 6 אשפוזים בחו"ל"

Yonatan Sindel/Flash90

ד"ר אלרעי-פרייס מזהירה מתחלואת ילדים: "עלייה בישראל; פי 6 אשפוזים בחו"ל"

ראש שירותי בריאות הציבור הציגה את הנתונים העדכניים לקבינט המומחים בצל אזהרת רשויות הבריאות בניו יורק על הזינוק בנתוני האשפוז בקרב ילדים. "צוינה עלייה משמעותית באשפוז ילדים בדרום אפריקה ובניו יורק", אמרה

ראש שירותי בריאות הציבור הציגה בדיון של קבינט המומחים הלאומי נתונים על הידבקות ילדים בקורונה ברחבי העולם בצל התפשטות האומיקרון. לפי הנתונים שהציגה פרייס, חלה עלייה משמעותית בתחלואת ילדים בחו"ל שמגיעה עד פי 6 מהתקופה שקדמה להתפשטות האומיקרון.

ד"ר שרון אלרעי-פרייס אמרה בדיון כי "עלייה בתחלואה המקומית (בישראל. א.ט.) נצפית בעיקר בבני 15-12, ככל הנראה בעיקר בווריאנט דלתא, וסביר שעקב דעיכת הבוסטר". לדברי ד"ר אלרעי-פרייס: "צוינה עלייה משמעותית באשפוז ילדים בדרום אפריקה ובניו יורק". רשויות הבריאות בניו יורק אף פרסמו אזהרה באשר לזינוק בנתוני האשפוז בקרב ילדים.

בתוך כך, מוקדם יותר פרסמנו כי במטרה לעודד את המשך ההתחסנות של האוכלוסייה בישראל, קבינט המומחים המליץ לשרי הממשלה להחזיר את הפטור מבידוד מלא למחוסנים בשלוש מנות בכפוף לבדיקה שלילית, לאחר חשיפה למאומת לאומיקרון. "שיעור ההחמרה מהדבקה לתחלואה הקשה בקרב מבוגרים לא מחוסנים ומבוגרים מחוסנים חלקית/מלא, אינו ודאי", ציינו המומחים בהתייחס לקצב ההדבקה של האומיקרון וחומרת המחלה שהוא גורם. בסיכום של צוות המומחים נכתב עוד כי "בהינתן פוטנציאל היקפי הדבקה גבוהים מזן הדלתא, קיימת ירידה של פי 3-2 בקצב ההדרדרות למחלה קשה".

בנוסף, המומחים המליצו להפסיק בקרוב את הריצוף של כל החשודים לאומיקרון וקבעו יעד – מרגע שהזן יהווה 90% מהיהדבקות היומיות. עוד המליצו המומחים להמשיך בתו ירוק ולהעביר מסר לאוכלוסיות הסיכון לפיו ההתקהלויות, גם אם בתנאי תו ירוק, הן פחות בטוחות מבעבר.

כמו כן המליצו המומחים לשנות את מדיניות המדינות האדומות ולאפשר נסיעת ישראלים לכל מדינה, תוך ניטור קפדני ובידוד הנכנסים עד לקבלת תשובה שלילית ביום השלישי להידבקות. "להערכת הפורום, בתוך כשבוע ולכל היותר שבועיים, תוכח התפשטות נרחבת של אומיקרון בקהילה מעל ומעבר לפוטנציאל ה-'ייבוא' מחו"ל ויהיו אלפי מקרי אומיקרון 'מקומיים', ויהיה מקום לחזור למדיניות הקודמת – לאפשר נסיעת ישראלים לכל מדינה, תוך ניטור קפדני ובידוד הנכנסים עד לקבלת תשובה שלילית ביום השלישי להידבקות", נכתב בסיכום.

המומחים נמנעו מהמלצה על מגבלות נוספות בשלב הזה. "נכון לעכשיו, אין קונצנזוס על הפעלת צעדים נוספים להקטנת הדבקה, מגבלת התקהלות, אשר פוגעים באופן משמעותי בענפים מרכזיים במשק".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו