Olivier Fitoussi/Flash90

אופטימיות זהירה: זן האומיקרון מתחיל לדעוך בחלקים מסוימים בעולם

את הנתונים הציגו בארגון הבריאות העולמי, שמנטר את פעילות של האומיקרון מאז התגלה לראשונה לפני כחודש וחצי. עם זאת, כמות המאושפזים במצב קשה ממשיכה לעלות ברחבי העולם • וגם: תוך כמה זמן תידבק חצי מאוכלוסיית אירופה?

על אף התפשטותו הנרחבת של זן האומיקרון בישראל, התפשטות שמעלה בחדות את התחלואה – בעולם מתחילים לראות את סופו של הזן. ארגון הבריאות העולמי הציג היום (שלישי) נתונים מעודדים, ולפיהם כחודש וחצי לאחר שהתגלה והתפשט ברחבי העולם – חלה ירידה או התייצבות בהתפשטותו של זן אומיקרון במדינות רבות ברחבי העולם. כך דווח ב'חדשות 12'.

עם זאת, הנתונים הם רק מעודדים בחלקם, לאחר שההתייצבות המדוברת היא במספר המאומתים בלבד. מנגד, זן האומיקרון גורם לתחלואה קשה שלא מתייצבת ואף ממשיכה לעלות. על פי ארגון הבריאות העולמי, מספר המאושפזים ברוב המדינות עדיין נמצא בעלייה. יש גם מדינות שלמרות זאת ממשיכות לספוג עלייה גם במאומתים היומיים, כמו ארצות הברית, אוסטרליה ואיטליה.

את הנתונים המעודדים שהציג היום ארגון הבריאות העולמי, ניתן לראות לטענתו בדרום אפריקה, שם התגלה לראשונה זן האומיקרון שהוא הזן המדבק ביותר בקרב שללי זני נגיף הקורונה. מדינה נוספת שניתן לראות בה ירידה היא הממלכה המאוחדת שבאי הבריטי, שם התמודדו בשבועות האחרונים עם גלי תחלואה ששברו שיאים.

מדינות נוספות שבהן ממוצע המאומתים התייצב לטענת ארגון הבריאות העולמי – הן צרפת וספרד, וכך גם קנדה ודנמרק מתייצבות. עם זאת, על אף הנתונים המעודדים, זן האומיקרון עדיין נחשב לווריאנט הבולט ביותר במדינות רבות לעומת זן הדלתא שקדם לו.

המומחים של הארגון הבינלאומי מעריכים כי יותר ממחצית אוכלוסיית יבשת אירופה תידבק בזן האומיקרון במהלך שמונת השבועות הקרובים. "אירופה ראתה יותר מ-7 מיליון נדבקים בשבוע הראשון של 2022 – זה יותר מהכפלה על פני תקופה של שבועיים" אמר הנס קלוגה, בכיר בסניף אירופה של ארגון הבריאות העולמי. באשר להגבלות ציין הבכיר כי בתי הספר והמוסדות החינוכיים הם האחרונים שצריכים להיסגר והראשונים להיפתח מחדש.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו