Hadas Parush/Flash90

פגיעים: מחצית מהמכשירים הרפואיים המקוונים יכולים להיפרץ במתקפת סייבר

את הנתונים הביאה חברת אבטחת המידע העולמית, Cynerio, שביצעה מחקר על יותר מעשרה מיליארד מכשירים רפואיים. המחקר חילק את המכשירים לפי דרגות סיכון - והמכשיר עם הכי הרבה סכנה לפריצה זה משאבת העירוי

פרצת סייבר: על פי מחקר שערכה חברת אבטחת המידע Cynerio העולמית, עולה כי מאות אלפי מכשירים רפואיים נמצאים בסכנה. לפי המחקר, חצי מהמכשירים המחוברים לאינטרנט בבתי החולים, ובכלל זה ציוד רפואי מציל חיים – אינו מאובטח כראוי וחשוף לפריצות סייבר. כך דווח היום (חמישי) ב'ישראל היום'.

המחקר אסף מידע מיותר מעשרה מיליארד מכשירים שמחוברים לאינטרנט, ביותר מ-300 בתי חולים ומרפאות במדינות שונות. החברה מצאה כי המכשיר הרפואי הפגיע ביותר לפריצת סייבר הוא משאבת העירוי – מכשיר המשמש להחדרת נוזלים למערכת הדם של החולה המטופל.

המכשיר המקורי אינו פגיע, אלא שגרסאות מתקדמות שלו מתחברות דרך האינטרנט למערכת הנתונים של בית החולים, וכך לדעת את המינון הנכון של הזרמת הנוזלים – ללא התערבות אנוש. אלא שהנתונים די עגומים, מכיוון שלא פחות מ-73 אחוזים מהמשאבות שנבדקו לא היו מאובטחות מפני פריצת סייבר.

חברת Cynerio הסבירה מה הסכנה בפריצת סייבר למכשיר: ההאקר מסוגל לשנות את מינון הנוזלים באופן שיהיה מסוכן לחולה. ולא רק הפסקת המינון – האקר מסוגל לעצור לגמרי את פעולת המכונה, דבר שמהווה סכנת חיים מיידית למטופל.

כזכור, רק לפני חודשיים האקרים ביצעו מתקפת סייבר על בית החולים הלל יפה בחדרה. אמנם האקרים לא פרצו אז למכשור רפואי, אך מחשבי הרישום של בית החולים היו מושבתים למשך כמה ימים. מהמחקר עולה כי גם מוניטורים למטופלים שמציגים את קצב הלב והנשימה שלהם ומכשירי אולטרה-סאונד נמצאים בצמרת המכשירים שעומדים בפני סכנת פריצת סייבר.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו