מכילים מתים: מניין הנפטרים מקורונה עלה ב-122 ביממה האחרונה

Yonatan Sindel/Flash90

מכילים מתים: מניין הנפטרים מקורונה זינק ב-122 ביממה האחרונה

מניין המתים מפרוץ המגפה מתקרב ל-9,000 • בתוך כך, משרד הבריאות חזר בו וטוען הבוקר כי אין עדויות להדבקה חוזרת בזן החדש ובאומיקרון וכי לאחר שנערכה בדיקה נוספת, נמצא שההדבקה החוזרת היא של אנשים שנדבקו בווריאנטים אחרים

משרד הבריאות פרסם הבוקר (שני) את נתוני התחלואה מהם עולה כי מניין המתים מאתמול עלה ב-122.מספר הנפטרים במגיפה עומד כעת על 8,926 בני אדם כאשר בשבעת הימים האחרונים נפטרו 279 בני אדם.

עוד עולה מנתוני משרד הבריאות כי אתמול אובחנו 60,329 מאומתים לנגיף הקורונה, המהווים 26.15% מסך הבדיקות. מדובר בהמשך בהמשך מגמת הירידה של הימים האחרונים. גם מקדם ההדבקה ממשיך לרדת ועומד על 0.91 ירידה של 0.01 מאתמול. מדובר בהמשכת מגמת הירידה של ה-R.

מספר הנשאים הפעילים בישראל עומד הבוקר על 435,189 בני ארם מהם 1,085 מאושפזים במצב קשה כשמתוכם 260 מונשמים ו-17 מחוברים למכונת אקמו. כחלק ממגמת הירידה, אתמול הייתה ירידה במספר המאושפזים החדשים במצב קשה יממה, והוא עמד אתמול על 199. אמנם מדובר במספר גבוה, אבל נמוך מהיומיים האחרונים בהם אושפזו 219 ו-231 חולים קשה חדשים בהתאמה בכל יום.

בצל החשש מפני תת-הזן של האומיקרון, ה-BA.2. במשרד הבריאות חזרו בהם מהקביעה אתמול כי התגלו מקרים בודדים של מאומתים שנדבקו גם באומיקרון המקורי (BA.1) וגם בתת-הזן – כלומר – שנדבקו פעממיים תוך תקופה קצרה.

ד"ר שרון אלרועי פרייס אמרה הבוקר בדיון ועדת הבריאות בכנסת כי "בישראל יש 297 מקרים בוריאנט החדש BA2 12 מהם הם מחלימים ואף אחד לא מאומיקרון. עד עתה לא ידוע לנו על מקרי הדבקה חוזרים. כדי שמחלים טרי יידבק בווירוס דומה, זה צריך להיותת מספיק שונה כדי שהנוגדנים שלו בגוף לא יגנו עליו".

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, התייחס לנושא הבוקר ב-103FM ואמר: "אנחנו מעריכים, על בסיס הריצופים, שהוא בערך 10% מהריצופים. מאות ישראלים. החשש הגדול הוא מכך שהוא מדבק יותר מאחיו, האומיקרון המקורי. אנחנו מעריכים שזה משהו בסביבות בין 30 ל-50 אחוז. מצד שני, הוא לא גורם למחלה יותר קשה. קרוב לוודאי שהמחלה נראית אותו דבר כמו האומיקרון".

עם זאת, פרופ' אש לא חושב שאנחנו בפתחו של הגל השישי: "אני אומר את הדברים בזהירות, אני מקווה מאוד שלא. יש מדינות שהוא כן העלה את התחלואה אחרי שכבר הייתה ירידה, למשל דנמרק. לעומת זאת, יש מדינות שהוא משפיע פחות, אולי בגלל שההתפשטות של האומיקרון המקורי הייתה יותר נרחבת. זה לא שלא חוששים, אבל אני מקווה ומעריך שזה לא ישנה את התמונה ואנחנו נראה את עצמנו יוצאים מהגל הזה".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

הירידה ב R זה בדיחה סטטיסטית. R נובע מכמות בדיקות. תוריד בדיקות ירד ה R. תתעלמו מהנתון הזה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו