מפתיע: משרד החוץ מעכב את קיום הסדר העברת המסתננים

נראה כי בעיית המסתננים הגיעה בשלום אל סופה עם מציאת מדינה שתקלוט אותם | גורמים משפטיים מוסרים כי משרד החוץ מונע את מימוש ההסדר | חוות הדעת על אותה מדינה היא תנאי בסיסי באמנת הפליטים הבינלאומית

בדיון שנערך אתמול בבג"ץ, נחשפה העובדה כי לאחר מגעים עם 30 מדינות, השיגה ישראל הסדר עם מדינה אפריקאית שתקלוט אליה מסתננים אזרחי אריתריאה, תמורת תשלום כספי וסיוע נוסף. היום מתברר כי משרד החוץ הוא זה שמעכב את ההסכם.

קרא עוד:

[postim]

בימים אלו מנהלת ישראל מגעים עם שתי מדינות נוספות שיהוו מדינת מעבר לאזרחי סודן השוהים בישראל בדרכם חזרה לארץ מוצאם.בישראל שוהים כיום 50-60 אלף מבקשי מקלט. כ-40 אלף מהם מאריתריאה ו-15 אלף מסודן. רוב מבקשי המקלט חיים מחוץ למתקני המשמורת, בהם שוהים כ-2,000 איש.

כמו מדינות רבות אחרות בעולם, גם ישראל מקיימת מגעים עם מדינות במטרה לאתר את זו שתקלוט מבקשי מקלט המסתננים. עד כה לא נרשמה הצלחה, מלבד הבשורה החדשה שהושגה.

נראה שהפתרון בא על מקומו בשלום, אך הנה, לטענת גורמים משפטיים, משרד החוץ מונע את מימוש ההסדר בכך שהוא מעכב את העברת חוות הדעת על המצב באותה מדינה. מטרת חוות דעת זו, להבטיח את גורלם של מבקשי המקלט אשר יועברו אל אותה מדינה שלישית אנונימית.

בתמורה להעברת מבקשי המקלט לשטחה, תעביר ישראל למדינה השלישית כסף, מידע, סיוע וציוד בתחום החקלאות וכן סיוע ביטחוני הכולל אמצעי לחימה ועוד. אמנת הפליטים הבינלאומית מאפשרת העברת פליטים למדינת שלישית תוך קיום תנאים ספציפיים, בהם הבטחת שלומם של הפליטים במדינה אליה יועברו. גם לפני החזרת אזרחי דרום סודן לארצם לפני כשנה התבקש המשרד להעביר חוות דעת כזו, והחזרת אזרחי המדינה לארצם לא התאפשרה עד לקבלת חוות הדעת האמורה.

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "משרד החוץ נכון להכין חוות דעת על המצב במדינות השונות, עמן יש למדינת ישראל קשרים דיפלומטיים, כאשר יש בידי משרד החוץ מידע אמין וממקורות ישירים לגבי הסכמה עם מדינה שלישית – הנושא הוצג לבית המשפט על ידי הפרקליטות ואין בכוונתנו להגיב מעבר לכך".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו