הזירה הדיפלומטית: משלחת ועדת החוץ של איטליה באה לתמוך בישראל

משלחת ועדת החוץ של איטליה בביקור הזדהות אצל יו"ר הכנסת אדלשטיין: "חשוב שארה"ב ואירופה יבינו שכמו ישראל, כולנו עלולים להיות חשופים לאיום הטרור" • יו"ר הכנסת יולי יואל אדלשטיין לאורחיו: "מנהרות המוות בעזה מלמדות שבטון שהועבר לרצועת עזה לא שימש לבניית בתי ספר וגני ילדים"

משלחת ועדת החוץ של בית הנבחרים האיטלקי הגיע היום לכנסת והייתה אורחת של יו"ר הכנסת יולי יואל אדלשטיין.

מטבע הדברים, נסבה השיחה על המצב בעזה. יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין אמר לאורחיו: 'מנהרות המוות' שלצערנו נבנו היטב – מלמדות שבטון שהועבר לעזה לא שימש לבניית בתי ספר וגני ילדים. אחרי המערכה, כשכבר לא נהיה תחת אש, נצטרך לוודא ותצטרך לוודא גם הקהילה הבינלאומית שכל ציוד שמועבר לעזה, מגיע אכן למטרות ההומניטריות שלשמן הוא נועד. ברור שבעזה יש אוכלוסייה שסובלת וחשוב לדאוג למזון, תרופות, חיתולים וכל דבר אחר. אבל אני בהחלט מרגיש – בצער רב – שאזרחים שנפגעו בעזה הם נפגעי החמאס שהשתמש בהם כמגן אנושי לפעולות התקפיות נגד ישראל".

ראש המשלחת האיטלקית מר פבריציו צ'יקיטו אמר: "ברור שהמצב בעזה התדרדר מאז תפס החמאס את השלטון בעזה בכוח הזרוע. מה שמסבך את המצב הוא העובדה שחמאס משלב את פעילותו הצבאית נגד ישראל, בתוך האוכלוסייה האזרחית. מובן שישראל לא יכלה שלא להגיב על ירי טילים ועל איום המנהרות אבל פגיעה באוכלוסיה אזרחית – למרות המאמץ הישראלי להימנע מכך – יצרה השפעה שלילית בתקשורת".

פבריציו צ'יקיטו הוסיף: "אנחנו מנסים לגרום הן לארה"ב והן לקהילה האירופית להבין שכולנו עלולים להיות חשופים לאיומי טרור בדיוק כמו ישראל. אנחנו מנסים לבנות מערך שיבודד את שלטון חמאס בזירה הבינלאומית וייתן לאבו מאזן תפקיד משמעותי למצב הנוכחי, מצב שלא ניתן לפתור רק בדרך צבאית אלא מחויבת דגם דרך מדינית".

המלחמה הדיפלומטית

עמדתה הנחרצת של איטליה חשובה לישראל עם תום המלחמה הצבאית ותחילתו של הקרב הדיפלומטי. שורת גינויים והסתייגויות מידידותיה של ישראל כמו: ארה"ב, צרפת, ובריטניה, אינן מבשרות טובות.

מבוכה קשה נגרמה לישראל ממדינות אמריקה הלטינית שהחזירו את שגריריהן להתייעצויות לפני כשבוע. ישראל הודיעה כי היא מביעה אכזבה עמוקה מההחלטה החפוזה של ממשלות ברזיל, אל סלבדור, פרו, וצ'ילה, להחזיר את שגריריהן להתייעצויות. צעד זה מהווה עידוד לחמאס, ארגון המוכר כארגון טרור על ידי מדינות רבות בעולם.

גורמים במשרד החוץ אמרו כי ישראל מצפה ממדינות המתנגדות לטרור לנהוג באחריות ולא להעניק פרס לטרוריסטים. עד עתה, כל הסכמה של ישראל לקבל הצעות להפסקת אש ולהביא לרגיעה נענתה בירי מתמשך של טילים מצד חמאס. "מוטב היה אילו אל סלבדור, צ'ילה ופרו היו נרתמות למהלך הבינלאומי לסייע לישראל במאמציה להגן על אזרחים חפים מפשע ולהביא להפסקת אש ממושכת תוך פירוז רצועת עזה" אמרו הגורמים.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו