מועצת הביטחון של האו"ם דחתה את ההצעה למדינה הפלסטינית

הצעת ההחלטה הקוראת לנסיגה ישראלית מלאה מהגדה המערבית עד סוף שנת 2017, לא הצליחה לגייס את תשעת הקולות של חברות מועצת הביטחון של האו"ם הנדרשות לאישור ההחלטה • שר החוץ ליברמן: ״הכישלון צריך ללמד את הפלסטינים שניסיונות לכפות על ישראל מהלכים חד-צדדיים לא יובילו אותם לשום הישג • שר הביטחון יעלון: "הרשות הפלסטינית ממשיכה להוכיח כי אינה מעוניינת במשא ומתן ישיר"

אומרים לא למדינה הפלסטינית: האיום שהתנופף בידיו של אבו מאזן השכם והערב, התברר כאיום עקר. הצעת ההחלטה שהוגשה למועצת הביטחון של האו"ם ואשר כללה קביעת תאריך יעד ל'סיום הכיבוש הישראלי' לא הצליחה לגייס את תשעת הקולות הדרושים לאישורה.

ההחלטה, שהובאה להצבעה בניו יורק אמש (שלישי, זמן קצר לאחר 17:00 שעון מקומי) ע"י שגרירת ירדן באו"ם, דרשה נסיגה ישראלית מלאה מהגדה המערבית עד סוף 2017. מתוך 15 המדינות החברות במועצה, שמונה מדינות הצביעו בעד, ביניהן צרפת ורוסיה, ארה"ב ואוסטרליה התנגדו, וחמש נמנעו, בכך נמנעו מהפלסטינים תשעת הקולות להם היו זקוקים.

לו היו מתקבלים תשעה קולות התומכים במהלך, ארצות הברית, שהצביעה נגד ההחלטה, היתה צפויה לממש את זכות הווטו במועצת הביטחון. שגרירת ארה"ב באו"ם, סמנתה פאואר, כינתה את הצעת ההחלטה "בלתי מאוזנת" וגינתה את המהלך יוצא הדופן של הצבעה בנושא ללא קיום דיון מעמיק. "הצבענו נגדה, כי אנחנו יודעים מה שכולם כאן יודעים: השלום יבוא רק באמצעות בחירות קשות ופשרות שיונחו על שולחן המשא ומתן", אמרה פאואר.

קרא עוד:

[postim]

"ההחלטה הזו מתייחסת בדאגותיו של צד אחד בלבד" אמרה, "זה יערער את המאמצים שלנו להחזיר את הנחת היסוד של שתי מדינות לשני עמים". עוד אמרה פאואר כי "לוח הזמנים המצוין בהחלטה, אינו מביא בחשבון את צרכי הביטחון הלגיטימיים של ישראל".

ליברמן: "הדרך להשגת מדינה לא נסללת באמצעות פרובוקציות"

שר החוץ אביגדור ליברמן הגיב על הפנייה הפלסטינית שהופלה במועצת הביטחון, ואמר כי ״כישלון ההצעה הפלסטינית במועצת הביטחון צריך ללמד את הפלסטינים שפרובקציות וניסיונות לכפות על ישראל מהלכים חד-צדדיים לא יובילו אותם לשום הישג – אלא רק להיפך״.

לדברי השר ליברמן ״הזילזול של הפלסטינים במדינות החשובות ביותר בקהילה הבינ״ל, ובראשן ארה״ב, נובע גם מהרוח הגבית שלה הם זוכים מחלק ממדינות אירופה. לכן, על כל מדינה שרוצה באמת לקדם הסדר – לנהוג באחריות ולהבהיר לפלסטינים כי החלטות מתקבלות רק סביב שולחן המשא ומתן״.

יועץ מזרח תיכון של משלחת ישראל לאום, ישראל ניצן, במועצת הבטחון. צילום אום-איוון שניידריועץ משלחת ישראל לאו"ם, ישראל ניצן, במועצת הבטחון. 
(צילום: איוון שניידר)

השר ליברמן הוסיף כי ״ראוי לציין ולשבח את עבודת אנשי משרד החוץ שבפעם השנייה בתוך 3 שנים הביאו לכך שההצעה הפלסטינית תסוכל באיבה, גם בזכות המאמץ המרוכז והקשרים הדיפלומטיים שמפתחת ישראל עם מדינות באפריקה ובמזרח ומרכז אירופה״. בכך רמז ליברמן לקשר שככל הנראה גרם לניגריה להימנע מתמיכה בהצעה, ובכך לגרום למצג שווא שהבטיח לפלסטינים את הרוב הדרוש, ולמעשה הכשיל את היוזמה.

שר הביטחון: "בעשרים השנים האחרונות הרש"פ מנסה רק לקבל מישראל ולא לתת דבר"

גם שר הביטחון האמון על שיתוף הפעולה הבטחוני עם הרשות הפלסטינית, לא חסך מהם את שבט ביקורתו, "הרשות הפלסטינית ממשיכה להוכיח כי אינה מעוניינת במשא ומתן ישיר וכן, אלא בפרובוקציות והמשך פעולות של דה-לגיטימציה כלפי ישראל" אמר יעלון.

"בבחירתה ללכת להצבעה במועצת הביטחון של האו"ם באופן המנוגד להסכמים שהיא חתומה עליהם ובתמיכה מצערת של מדינות מסוימות בקהילה הבינלאומית, ממשיכה הרשות הפלסטינית לבחור בדרך חד צדדית ומתריסה. כפי שפעלה בעשרים השנים האחרונות, מאז החתימה על הסכמי אוסלו, דרכה של הרשות הפלסטינית היא רק לנסות לקבל מישראל ולא לתת דבר. לכך לא נסכים ולא נתפשר על ביטחונה ועתידה של מדינת ישראל.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו