נחל אוג סמוך לים המלח: מטייל בן 40 נפל מגובה 50 מטר ונהרג

יחידת חילוץ של 669 חילצו גופת מטייל כבן 40 שצנח מצוק בנחל אוג • כוחות החילוץ חולקים עם המטיילים את הטיפים שיסייעו לכם להימנע ממפגש איתם

עבור אזרחי ישראל תקופת החגים יכולה להיות זמן טוב להירגע ולנוח, אבל ב669 זה בדיוק ההפך. הכוננות מוגברת ומספר ההזנקות של לוחמי החילוץ מזנק. "בחגים הרבה יותר אנשים יוצאים לטייל", אומר רס"ל אופק. "חשוב שהם ידעו שגם אם קרה והם זקוקים לחילוץ – הכבלים שלנו יכולים להרים משקל אדיר ואנחנו מתאמנים עשרות פעמים בדיוק על המצבים האלו".

אף על פי שמדובר ביחידה מבצעית המסייעת במבצעים מסובכים של יחידות מיוחדות, ומחלצת גם פצועים בעת קרב, כ-70 אחוזים מפעילותה היא בכלל אזרחית. "ברגע שמטייל נפצע יש סדר פעולות ברור שקורה עד שמוזנק מסוק", מספר רופא היחידה, סרן ק'. "המטרה היא תמיד להביא את הפצוע לבית חולים במהירות המרבית. לעתים, רכב הוא אפשרות טובה יותר ממסוק, אבל במקרים רבים אין ברירה אלא לבצע חילוץ מוסק".

קיים הבדל גדול בין פינוי לחילוץ. בפינוי הלוחמים מעלים את הפצוע לאלונקה ולוקחים אותו אל המסוק. חילוץ נדרש במקרים מסובכים יותר, למשל כשהאדם פצוע קשה, תקוע בתוך נקיק או נמצא במקום שלא ניתן להגיע אליו רגלית. אז תשתמש היחידה בכבלים, חבלים ושאר הציוד המיוחד על מנת לחלצו.

קרא עוד:

[postim]

במידה ומדובר באירוע מורכב או רב נפגעים מסוק החילוץ יהיה יסעור. הוא גדול יותר, מסוגל לסחוב מסע כבד ולהכיל מספר גדול של לוחמים אשר יסייעו בחילוץ. באירועים פשוטים יותר יוזנק מסוק ינשוף.

"בדרך כלל השלב הראשון בכל חילוץ הוא שהאדם הפצוע או חברו יוצרים קשר עם המשטרה או עם מד"א. הדבר החשוב ביותר לעשות הוא למסור פרטים מאוד מדויקים על מיקום הפצוע ומצבו הגופני וההכרתי", מוסיף סרן ק'. "יש לחפש סימני פציעה, דימומים פורצים, שברים ופגיעות ראש. ולנסות לשמור על הכרת הפצוע ברמה גבוהה", הוא מדגיש. "חשוב לצאת לטיול מצוידים ערכת עזרה ראשונה בסיסית, תחבושות וציוד חיטוי. ובנוסף יש להיזהר משתיית אלכוהול בעת טיול ולישון הרבה לפני היציאה. אף אחד לא יכול לדעת מתי יקרה אסון".

צילום האירוע בנחל אוג: מנחם לוי-חדשות 24

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו