כשאיטלקי, אמריקני וישראלי נכנסו לקרון של כטב"מ…

מה עשו איטלקי, אמריקאי וישראלי בקרון של כלי-טיס בלתי מאוייש? חלקו ביניהם ידע, צפו אחד בשיטות העבודה של רעהו והפיקו לקחים משמעותיים • בית-הספר לכטב"ם בחיל האוויר מרחיב את שיתופי הפעולה הבין-לאומיים שלו

בית-הספר לכטב"מ (כלי-טיס בלתי מאוישים) פתח לאחרונה את שעריו למפעילי כטב"מ איטלקים ואמריקנים שהגיעו לבסיס חיל-האוויר בפלמחים על-מנת להכיר את מערך הכטב"מ הישראלי.

במהלך הקורס שנמשך כשבועיים וכלל הדרכות וביצוע משימות משותפות באמצעות מטוס הרמס 450, למדו המפעילים הזרים את שיטות העבודה הייחודיות של חיל האוויר הישראלי, חלק מתורות הלחימה שלו ואת חלוקת התפקידים שלו בתא המשימה.

הקורס נערך כחלק ממאמציו של חיל-האוויר לחזק את שיתופי הפעולה עם מקביליו מעבר לים ומיצוב בית-הספר הישראלי לכטב"מ כמוקד ידע עולמי בעולם הכלים הבלתי מאוישים. זוהי אינה הפעם הראשונה שמפעילים זרים מגיעים אל בית-הספר לכטב"מ, אולם לראשונה התקיים הקורס לשני צבאות זרים יחד – חיל האוויר האיטלקי וחיל הנחתים האמריקאי (המארינס). המתכונת הבינלאומית עתידה להתקיים מעתה בבית-הספר פעם בשנה ועם צבאות נוספים.

קרא עוד
[postim]

"מטרת הקורס היא לחלוק את הידע הרב שצברנו במשך השנים האחרונות בעולם הכטב"מ, עם שותפינו הצבאיים", מסביר סרן (במיל') עידן, מפקד הקורס. "משתתפי הקורס הם מפעילים מנוסים שמטיסים פלטפורמות מתקדמות, לכן המיקוד של הקורס לא היה הכשרה או לימוד של משימות חדשות אלא חשיפה לשיטות פעולה אחרות למשימותינו הדומות".

לומדים מההבדלים בין שיטות ההפעלה

המפעילים הזרים שהגיעו לבית-הספר לכטב"מ חוו את שיטות עבודה השונות של עמיתיהם למקצוע, אך יחד עם זאת המטרה הסופית הייתה הפקת לקחים שיוכלו ליישם ביחידותיהם. "אנחנו רוצים לראות כיצד קהילות כטב"מ אחרות בעולם הנמצאות גם הן בצמיחה והתפתחות מתמודדות עם האתגרים המבצעיים שלהן", הסביר ג'ונתן, מפעיל כטב"מ מחיל-הנחתים האמריקאי. "אנחנו רוצים להפנים את הידע ולחלוק אותו עם חיילינו ביחידה, זו דרך מצוינת עבורנו להיערך לאתגרים דומים שאנחנו עשויים להתמודד איתם בעתיד".

אחד ההבדלים המהותיים ביותר בין שיטת ההפעלה הישראלית לאלה הזרות הוא כמות אנשי הצוות המשתתפים בפעילות מבצעית. בעוד שבתא המשימה של חיל-האוויר הישראלי נמצאים רק המפעיל ומפקד המשימה (מפעיל בכיר), בחיל-האוויר האיטלקי ובחיל-הנחתים האמריקאי נמצאים שלושה אנשי צוות לפחות בתוך הקרון. "בצורה שבה חיל-האוויר הישראלי מארגן את כוח האדם שלו, מטלה שבישראל מבצע אדם אחד אצלנו מבצעים שלושה אנשים", מספר קפטן מייקל, מפעיל מחיל-הנחתים.

בנוסף, המערכים הזרים משתמשים באנשי צוות נוספים מחוץ לקרון במהלך המשימה, בשונה מחיל-האוויר הישראלי. "כמות האנשים הקטנה מעניקה לכם גמישות משמעותית בביצוע המשימה, יעילות וגם חסכון".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו