ריבלין: "סיפור עליית יהודי אתיופיה הוא סיפור על אמונה, תקווה ומנהיגות אמיצה ועיקשת"

נשיא המדינה ריבלין וראש הממשלה נתניהו השתתפו היום בטקס אזכרה ל-4,000 יהודי אתיופיה שנספו בתלאות הדרך בעלייתם מאתיופיה לישראל • ריבלין התייחס גם למחאת יוצאי אתיופיה: "נחשף פצע פתוח חי ומדמם בלב החברה הישראלית"

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, נשא דברים  והניח זר בטקס האזכרה הממלכתי לזכרם של יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל, שהתקיים באנדרטת הזיכרון בהר הרצל.

נשיא המדינה פתח את דבריו בסמליות שבציון יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל בסמיכות ליום ירושלים: "בסמליות אין קץ שלובים כאןיחד  העצב והשמחה. אלפי שנים חיו יהודי אתיופיה כשירושלים – 'ירוס-אלם' – בליבם, משתוקקים לעלות לארץ ישראל, עורגים לציון מן המרחקים.

"בראשית שנות ה-80, ולא בפעם הראשונה בתולדותיהם, צעדו יהודי אתיופיה שבועות וחודשים בשמש הקופחת ובחשכת הלילה כשפניהם לירושלים. ללא שינה, ללא אוכל, מאות קילומטרים. למעלה מ- 4000 מהם נספו בדרך", סיפר ריבלין.

קרא עוד:
[postim]

הנשיא אמר כי "סיפור עלייתם של יהודי אתיופיה לישראל הוא סיפור על אמונה ותקווה, על מנהיגות יהודית אתיופית אמיצה ועיקשת שלא ידעה נואש. זהו סיפור, שחושף גם את קלונה של מדינת ישראל שנעלה שנים ארוכות את שעריה בפני אחת הקהילות היהודיות הוותיקות בעולם.

"מדינת ישראל טעתה  בדרך הקליטה ובטיפול שלה בבני העדה לאורך שנים"

בהתייחסו למחאת יוצאי אתיופיה שבערה בשבועות האחרונים, הדגיש ריבלין את הצורך בתיקון המעוות וביצירת שוויון הזדמנויות בכל התחומים: "השנה נפל דבר. בשבועות האחרונים ראינו ושמענו כולנו את זעקת הכאב של ישראלים יוצאי אתיופיה. המפגינים חשפו פצע פתוח חי ומדמם בלב החברה הישראלית. פצע של קהילה שמשמיעה את זעקתה בדם לבה על תחושות של אפליה, גזענות, עלבון וחוסר מענה".

הנשיא הדגיש בדבריו כי החברה הישראלית שגתה ביחסה לעליה מאתיופיה ואמר: "מדינת ישראל טעתה  בדרך הקליטה ובטיפול שלה בבני העדה לאורך שנים. לא ראינו, לא עשינו נכון, לא הקשבנו די. אבל לצד חובת הביקורת וההכרה, מוטלת עלינו גם החובה להאמין שבכוחנו לתקן".

בסוף דבריו הנשיא קרא לרשויות הממשלה ולחברה הישראלית כולה, לגנות את גילויי הגזענות ולקחת חלק במאמץ ליצור חברה שוויונית: "מדינת ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה שטובי בניה יחושו מנותקים ומנוכרים. היא אינה יכולה להרשות לעצמה שמיטב בניה ובנותיה, יחפשו בלית ברירה כפי שחלק עושים כבר היום, את דרכם חזרה לאתיופיה".

בטקס נשאו דברים גם ראש הממשלה בנימין נתניהו; שרת העלייה והקליטה היוצאת, סופה לנדבר; ונציגת המשפחות השכולות סלמה פרדה. כמו כן נכחו באירוע ממלא מקום יו"ר הכנסת, ח"כ אברהם נגוסה ושופט בית המשפט העליון, מני מזוז.

(צילום: לע"מ)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו