ירידה של 30 אחוז בפליטות הכדור נרשמה ב-2014

מגמת הירידה התרחשה בזכות הכנסת ה"מקפורק" לשימוש בכלל יחידות צה"ל. בקרוב יושק דגם חדש ועמיד יותר של המוצר • רע"ן בטיחות בזרוע היבשה, סא"ל אייל דגן: "בשנה הקרובה יכנס המוצר גם למג"ב, ולאחרונה נחתם הסכם גם עם המשטרה"

ירידה של כ-30 אחוז בפליטות כדור נרשמה בשנה החולפת, מגמה אותה מייחסים למקפורק, מתקן הפלסטיק הכתום שנותן אינדיקציה לגבי מצב הנשק והוכנס לשימוש לכלל כוחות צה"ל לפני כשנה.

"מטרת מתקן הפלסטיק הקטן היא להוות אישור עבור המפקד לכך שאין כדור בבית הבליעה", הסביר רע"ן בטיחות בזרוע היבשה, סא"ל אייל דגן. "לאור התגובות החיוביות מצד הלוחמים המוצר יכנס בשנה הקרובה גם למג"ב, ולאחרונה נחתם הסכם גם עם המשטרה", המשיך סא"ל דגן.

המקפורק בו משתמשים כיום יוחלף במהלך השנה הקרובה בדגם חדש, שייכנס לכוחות בהדרגה. נכון לעכשיו יוצרו כ-23,000 יחידות חדשות, שיחולקו כבר בשבועות הקרובים. "את המקפורק החדש פיתחנו בהתאם לדרישות המפקדים מהשטח ולטענות שהעלו", ציין הרע"ן. המקפורק החדש בא לתת מענה לבעיות בנוגע לאופן הייצור של המוצר הנוכחי ולאורכו, אשר פוגמים לעתים בתפעול חלק של הנשק או מעלים את אחוזיו של המקפורק להשבר.

קרא עוד:
[postim]

"בסופו של דבר, מעבר לאימונים או לפעילויות מבצעיות כמו מעצרים – המק-פורק נמצא בבית הבליעה של הנשק באופן קבוע", ציין סא"ל דגן. "לכן חשוב שהמוצר יהיה אופטימלי וישרת את המשתמש בו בצורה הטובה ביותר, שתבטיח שימוש תקין ובטוח בנשק", חידד. בזמן כניסת המוצר לראשונה, בשנת 2013, מספר תאונות הפליטה עמד על 56 מקרים. במרץ 2014 נכנס המק-פורק בפקודה רשמית לכלל חיילי צה"ל, ונספרו 41 תאונות.

'מק פורק'. צילום דובר צהל'מק פורק'. (צילום: דובר צה"ל)

לפני תחילת השימוש בהתקן התרחשו 152 אירועים של כדור בקנה, ולאחריו, בשנת 2014, נמדדה ירידה של כמעט 50 אחוז במספר המקרים – כאשר נספרו 73 אירועים. במקלעים ההפרש היה דומה, עם 128 אירועי פליטת כדור בשנת 2013 ורק 65 מקרים בשנה שלאחר מכן. לאור הירידה הניכרת באחוז התאונות, המק-פורק נחשב להצלחה גדולה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו