ועדת העבודה והרווחה של הכנסת תורחב בארבעה חברים נוספים

שניים מהם מהקואליציה ושניים מהאופוזיציה, כך שיחסי הכוחות יהיו 8:7 לטובת הקואליציה • יו"ר הוועדה, ח"כ אלאלוף: "בכנסת הנוכחית נוסף לוועדה ממד חשוב, והוא קידום דו"ח העוני. תוספת חברי כנסת לוועדה והגברת המעורבות תגדיל את היוזמות, תפרה את הוועדה ותייצג טוב יותר את מצוקות הציבור"

ועדת הכנסת אישרה הבוקר את בקשתו של יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), להוסיף 4 חברים לוועדה, כך שתמנה 15 חברי כנסת.

שניים מארבעת חברי הכנסת שיצטרפו לוועדה יהיו מהקואליציה ושניים יהיו מהאופוזיציה. מאז הכנסת ה-18 מנתה הוועדה 11 חברים בלבד.

יו"ר הוועדה, ח"כ אלאלוף אמר בתגובה כי "הוועדה עוסקת במגוון רחב של תחומים, ובאה במגע עם אוכלוסיות רבות בחברה ועם מספר ניכר של גופי שלטון. בכנסת הנוכחית נוסף לוועדה ממד חשוב, והוא קידום דו"ח העוני (שגיבשה ועדה בראשותו של אלאלוף, בטרם כניסתו לפוליטיקה. ד"ג). תוספת חברי כנסת לוועדה והגברת המעורבות תגדיל את היוזמות, תפרה את הוועדה ותייצג טוב יותר את מצוקות הציבור".

קרא עוד:
[postim]

מלבד היו"ר אלאלוף, בוועדה חברים כיום חברי הכנסת: ישראל אייכלר (יהדות התורה), מיכל בירן (המחנה הציוני), ענת ברקו (הליכוד), אילן גילאון (מרצ), ג`מאל זחאלקה (הרשימה המשותפת), מאיר כהן (יש עתיד), יעקב מרגי (ש"ס), אברהם נגוסה (הליכוד), נורית קורן (הליכוד) ואיציק שמולי (המחנה הציוני).

הוועדה היא אחת הוועדות החשובות ביותר בכנסת, והיא מפקחת ישירות על פעילותם של משרדי הכלכלה, הרווחה והבריאות בתחומים הרלוונטיים. בין הנושאים עליהם מופקדת הוועדה: עבודה, ביטחון סוציאלי (כולל מערכת הבטחת הכנסה), המוסד לביטוח לאומי, בריאות, סעד, שיקום, נכים ושיקומם (לרבות נכי צה”ל ומשפחות נפגעי מלחמה וכן נפגעים אחרים), עבריינים צעירים, גמלאות ותגמולים וחוקת התשלומים.

הכנסת מתכוננת לפגרה

ועדת הכנסת אישרה הבוקר גם את סדרי ישיבות ועדות הכנסת בפגרת הקיץ: כל ועדה תוכל להתכנס לדיונים עד 7 פעמים, אלא אם כן יו"ר הכנסת התיר לה דיון נוסף. מניין זה כולל ישיבות של ועדות משנה וסיורים.

ועדות החוץ והביטחון, הכספים והכנסת וכן דיונים העוסקים בחוק ההסדרים, יוחרגו מהגבלה זו. ועדת החינוך תוכל להתכנס ל-10 דיונים. בימי החופשה המרוכזת, 17.8-1.9 (ב'-י"ז באלול), לא יתקיימו ישיבות ועדות בכלל, למעט ועדת החינוך או ישיבות שיתיר יו"ר הכנסת.

על כל דיון בימי הפגרה חובה להודיע לפחות 4 ימים מראש, כולל יום ההודעה וים הדיון. על דיון בימי מליאה אפשר להודיע רק 3 ימים מראש.

(צילום: מרים אלסטר – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו