הימין זעם ונתניהו התקפל: איסור העלייה להר הבית הורחב גם לח"כים הערבים

ח"כ גטאס מבל"ד: "ליהודים אין מקום באל-אקצה – זהו מקום תפילה למוסלמים; נתניהו לא יקבע בשבילנו, הח״כים הערבים, אם לעלות או לא, בקרוב נעלה כולנו יחדיו" • ההנחיה לאסור על העלייה להר הבית זכתה לשבחים רבים באופוזיציה

"ההנחיה למשטרה שלא לאפשר עליית שרים וח"כים להר הבית עד הודעה חדשה, חלה על יהודים וערבים כאחד", כך מבהירה הבוקר לשכת ראש הממשלה, לאחר שההנחיה שפורסמה אמש לפיה תימנע עלייתם של פוליטיקאים יהודים בלבד, עוררה זעם רב בשורות הליכוד והבית היהודי.

הבוקר אמר שר הקליטה, זאב אלקין, כי "אין מישהו שמסית יותר בעניין הר הבית מאשר הח"כים מהרשימה המשותפת – הם משלהבים את ההמון ומתנגשים עם השוטרים, והם הראשונים שצריך לאסור את עלייתם להר הבית".

שר החקלאות אורי אריאל הצהיר מוקדם יותר כי הוא מתכוון דרוש הבהרות מנתניהו לגבי האפליה על רקע דתי בעלייה להר. "נושא ההפרדה בין ח"כים יהודים לח"כים ערבים בכל הנוגע לעלייה להר הבית אינו מקובל", אמר אריאל, "זה דבר בלתי נתפס בעליל ובכוונתי לומר זאת לראש הממשלה". השר ציין כי הוא לא עודכן על ההוראה משום גורם רשמי ורק שמע על כך בתקשורת.

קרא עוד:
[postim]

למעט חוגי הימין הקיצוני, ההנחיה החדשה זכתה לשבחים מרוב המערכת הפוליטית – מאביגדור ליברמן ועד שלי יחימוביץ. ליברמן, הנוקט מאז מערכת הבחירות קו ימני קיצוני במיוחד וקורא בתקופה האחרונה לטפל ביד קשה ביותר בפורעים הערבים, הפתיע כאשר טען כי "לעלות להר הבית כעת זה פרובוקציה" ואף הביע את התנגדותו להרחבת הבנייה בהתנחלויות, אותה דורשים המתיישבים.

."אין ליהודים מקום בהר הבית". ח"כ באסל גטאס (מרים אלסטר - פלאש 90)

מנגד, הח"כים הערבים-לאומנים המשיכו ברטוריקה המסיתה: "זה מעט מדי ומאוחר מדי ושוב זה מהלך תקשורתי בעיקר לאותת לעולם ולא שינוי מדיניות", אמר ח"כ באסל גטאס מבל"ד. לדבריו, "זה אך טבעי למנוע מח״כים ושרים יהודים לעלות למסגד אל-אקצא, כי פשוט אין להם מקום שם. אל-אקצא הוא מקום תפילה למוסלמים וצריך להיות תחת ריבונות פלסטינית. נתניהו לא יקבע בשבילנו, הח״כים הערבים אם לעלות או לא, בקרוב נעלה כולנו יחדיו".

עמיתו לרשימה המשותפת, ח"כ יוסף ג'בארין (חד"ש), הסביר את ההגיון שהוא רואה באפליה בין פוליטיקאים יהודים לערבים: "למעשה, פוליטיקאים מהימין הם אלה שמחממים את האווירה ומעודדים כניסת מתנחלים למסגד אל-אקצא. לכן טוב שהם לא ייכנסו, וטוב עוד יותר אם ההחלטה תהיה באופן קבוע". לעומת זאת, "חברי כנסת ערבים נכנסים לאל-אקצא בין כדי להתפלל ובין כדי להזדהות עם המתפללים שהמשטרה אוסרת על כניסתם".

(צילום: הדס פרוש – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו