היום בכנסת: ביקור היסטורי של נשיא הודו, פרנב מוקהרג'י

מוקהרג'י מכהן בתפקידו (הסמלי, כמו בישראל) משנת 2012 ונחשב לפוליטיקאי הוותיק והמוערך ביותר במדינה. מאחוריו קריירה פוליטית של יותר מחמישה עשורים • ישראל מייחסת לקשרים עם הודו חשיבות עצומה ובשנה החולפת התקיימו חילופי ביקורים בדרגים גבוהים בין שתי המדינות

ביקור ראשון של נשיא הודו בכנסת: היום בשעה 12:00, תתקיים ישיבה מיוחדת של הכנסת לכבוד נשיא הודו, פרנב מוקהרג'י, שיישא נאום ראשון והיסטורי במליאת הכנסת.

מהכנסת נמסר כי בשעה 11:30 יתקיים לכבוד האורח טקס קבלת פנים רשמי של יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, במהלכו אף יחתום הנשיא ההודי על ספר האורחים בטרקלין שאגאל. בשעה 11:45 יתכנסו ראשי הפמליה בלשכת יו"ר הכנסת.

בשעה 12:00 תחל הישיבה המיוחדת במליאה לכבוד נשיא הודו, במעמד מקבילו הישראלי – נשיא המדינה ראובן ריבלין. בישיבה ינאמו יו"ר הכנסת אדלשטיין, נשיא הודו מוקהרג'י (באנגלית), ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג. לאחר הישיבה ייפגש האורח עם יושב ראש האופוזיציה.

נשיא הודו, פרנב מוקהרג'י, מכהן בתפקידו משנת 2012 ונחשב לפוליטיקאי הוותיק והמוערך ביותר במדינה. יש מאחוריו קריירה פוליטית של יותר מחמישה עשורים, בהם כיהן בין השאר כשר החוץ, שר ההגנה, שר המסחר ושר האוצר של הודו. הוא ניצב שנים רבות במוקד קבלת ההחלטות של מפלגת הקונגרס בהודו. יש לציין כי כמו בישראל, הודו מונהגת בידי ראש הממשלה (נרנדרה מודי) ואילו תפקיד הנשיא הוא סמלי וטקסי בלבד.

מוקהרג'י הוא בן 80 ובנם של לוחמי חירות למען עצמאות הודו. אביו קמדה קינקר מוקהרג'י היה מנהיג מפלגת הקונגרס ואף נכלא מספר פעמים בשל מאבקו למען עצמאות הודו. הנשיא חיבר מספר ספרים על כלכלת הודו ועל בניית האומה ההודית ולאורך השנים הוענקו לו פרסים ותארי כבוד רבים.

קרא עוד:
[postim]

עבור שתי המדינות נודעת לביקור חשיבות רבה. ישראל והודו מקיימות ביניהן יחסים דיפלומטיים מלאים כבר למעלה משני עשורים ובמהלך השנים התהדקו שיתופי הפעולה בין שתי המדינות בשורה של תחומים, ביטחון, מסחר, טכנולוגיה, חקלאות ועוד.

בשנה החולפת התקיימו חילופי ביקורים בדרגים גבוהים בין שתי המדינות: בארץ ביקר שר הפנים ההודי, ומצידה של ישראל ביקרו בהודו שר הביטחון משה יעלון, שר החקלאות ונשיא המדינה לשעבר שמעון פרס.

הודו היא המדינה השביעית בגודלה בעולם בשטחה והשנייה בגודל אוכלוסייתה המונה 1.2 מיליארד נפש – כמעט חמישית(!) מהמין האנושי. הודו גם נחשבת לדמוקרטיה הגדולה ביותר בעולם והכלכלה שלה (במונחי כוח קנייה) היא הרביעית בגודלה בעולם, עם תוצר לאומי של 4.7 טריליון דולר ב-2012.

(בתמונה הראשית: הנשיאים מוקהרג'י וריבלין בביקור ביד ושם, אתמול. צילום: מארק ניימן – לע"מ)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו