לקרי יש מתחרה: ראש ממשלת יוון הציע לנתניהו לתווך בין ישראל לפלסטינים

אלכסיס ציפראס, המבקר בימים אלו בישראל, נפגש עם ראש הממשלה נתניהו ושוחח עמו במשך שעות ארוכות על תחום האנרגיה ועל הסכסוך הישראלי-פלסטיני • השניים סיכמו על קיומה של ועידה משולשת ישראל-יוון-קפריסין, שתעסוק בתגליות הגז בים התיכון ובדרכים להפיק מהן את המרב

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש היום עם עמיתו מיוון, אלכסיס ציפראס, המבקר בימים אלו בישראל. שני המנהיגים שוחחו בעיקר על תחום האנרגיה ועל הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

לדברי גורם מדיני, הפגישה הייתה טובה ונמשכה מספר שעות. בפגישה סיכמו השניים על שיתופי פעולה נרחבים בתחומים כלכלה, טכנולוגיה ומדע, חינוך, מסחר, אנרגיה, חקלאות ותחומים נוספים.

ראש ממשלת יוון אמר במסיבת עיתונאים משותפת שקיים עם נתניהו קודם הפגישה, כי בשנים האחרונות עשו שתי המדינות מאמצים כדי לחזק את הקשרים ביניהן. "אנחנו בדרך של שיתוף פעולה אסטרטגי, אולם אל לנו לשכוח שישנם כיוונים נוספים שעליהם אפשר להתמקד. על בסיס הידידות ושיתוף הפעולה המשותפים, אפשר לפתח תחומים כגון תיירות, קשרים תרבותיים, אנרגיה ופיתוח.

"אנחנו מכירים שישנו מספר רב של מבקרים ישראליים המבקרים ביוון כל קיץ. ובכל זאת, אפשר להגדיל את ההשקעות ביוון. נוכל להציע את האפשרות לקדם באופן שיטתי את פיתוחן של חברות היי-טק דרך הידע, הטכנולוגיה וכוח האדם המוכשר.

קרא עוד:
[postim]

"הייתה לנו הזדמנות למקד את השיחות שלנו בצורך להעצים את שיתוף הפעולה בין שתי המדינות בתחומי החקלאות, טכנולוגית המים – לישראל רמה גבוהה של ידע טכנולוגי בשני התחומים הללו – בתחום הימי ובדרך כלל בחיזוק שיתוף הפעולה בין המדינות".

ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפראס. הצהות לתקשורת במשרד רה''מ. צילום - קובי גדען -לע''מ- 25.11.2015(צילומים: קובי גדעון - לע"מ)

ציפראס ונתניהו הסכימו ביניהם להמשיך את השיחות הבין-ממשלתיות, עם אפשרות להיפגש בינואר 2016 ולמחרת לקיים פגישה משולשת בנושא האנרגיה בקפריסין עם יוון, קפריסין וישראל. סיבת הפגישה היא להצביע על תחומי שיתוף הפעולה הנדרשים וכיצד לבנות על תחומים אלה כדי לפתח את תחום האנרגיה.

שני המנהיגים אף דברו על ההתפתחויות באזור ועל הצורך להבטיח יציבות, לעצור את התפשטות הג'יהאדיזם ובו בזמן לשמור על הקשרים הדיפלומטים ועל שיתוף הפעולה, על בסיס שיחות וינה, כדי להבטיח את התייצבותה של סוריה.

גם ההתפתחויות בישראל ובסכסוך הישראלי-פלסטיני עמדו על סדר היום. ראש הממשלה היווני הביע את חששותיו אודות הסלמת האלימות בחושיים האחרונים ו"כידיד ובעל ברית של ישראל", הוא הציע את עזרתה של יוון במשא ומתן בין שני הצדדים. הוא חזר על הצורך להבטיח את ביטחונה של ישראל אבל גם הצהיר שיש להבטיח את ביטחונם של אזרחים חפים מפשע. "יש לפעול מתוך תקווה ולחדש את ההידברות", אמר.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו