"טרגדיה אנושית קורעת לב": שארית יהודי אתיופיה ממתינים להעלאתם ארצה

למרות החלטת הממשלה, להעלאת שארית יהודי אתיופיה, מתעכב שוב ושוב מימושה • דוד אמסלם: "כל יום שהם ממתינים שם - זה גיהינום" • נשיא הועד הציבורי למען שארית יהודי אתיופיה: אני רוצה לראות את הקבוצה הראשונה של אנשי אדיס אבבה ואנשי גונדר יוצאים משם ומגיעים לארץ

"טרגדיה אנושית", "חיי גיהינום", "תנאים קשים ביותר", אלו חלק מהתיאורים שהובאו היום על יהודי אתיופיה הממתינים כבר שנים להעלאתם לארץ ולאיחוד עם בני משפחותיהם.

ועדת העלייה והקליטה וועדת הפנים של הכנסת, ניסו היום להבין מדוע החלטת הממשלה, לפני יותר משלושה חודשים טרם מתבצעת. יו"ר וועדת הקליטה, ח"כ אברהם נגוסה הדגיש כי "מדובר בטרגדיה אנושית קורעת-לב, ואנחנו מאוד מאוכזבים וכועסים, הועדה שהוקמה לא הגישה המלצות לביצוע וממשיכה לגרור רגליים. הדמעות זולגות כאן ושם וצריך לייבש אותן. על משרדי הממשלה לפתוח את הלב לכאב בני הקהילה. יום-יום בני המשפחות באים אלי ובוכים. עד עכשיו אמרתי להם להמתין, חשבתי שנתבשר היום על תכניות מסודרת – ואתם אפילו לא מוכנים לפרט לנו לאן הגעתם".

לדברי יו"ר ועדת הפנים, ח"כ דוד אמסלם "איש מצוות הביצוע לא הגיע, כולל סמנכ"ל משרד רה"מ האחראי על הועדה, מנכ"ל משרד העלייה והקליטה וראש רשות האוכלוסין. האנשים שממתינים לא צריכים לסבול מהעיכוב בעבודת המטה ואנו לא נוותר על החיוב להתחיל בעלייה תוך 120 יום. בינתיים תנאי הקהילה בגונדר קשים ביותר, ועד עלייתם צריך לטפל באספקת שירותי מזון ובריאות. כל יום שהם ממתינים שם זה גיהינום, האוכלוסייה מסביב עוינת והתנאים קשים ביותר".

קרא עוד:
[postim]

נציגת משרד רה"מ, הילה טל-אביטל המרכזת את הועדה, הבטיחה כי בתוך שבועיים תוגש המלצתה לביצוע, ונשיא הועד הציבורי למען שארית יהודי אתיופיה, מאיר שמגר קרא "לעבור מדיבורים למעשים. אני רוצה לראות את הקבוצה הראשונה של אנשי אדיס אבבה ואנשי גונדר יוצאים משם ומגיעים לארץ. אני חושש מכך שמרוב ישיבות נשכח מכך שמחכים שם יהודים".

ח"כ עומר בר לב ציין כי "בשנות ה-90 כשמדינת ישראל החליטה להעלות מאות-אלפי יהודים מברה"מ, היא הצליחה לעשות את זה, ואין סיבה שב-2016 ייקח 5 שנים להעלות את כולם".

קיברטו עזרא, משפחתו ממתינה באדיס אבבה, כבר שנים רבות הזהיר מפני מאבק ציבורי קשה, אם ימשיכו ההשהיות בהעלאת הממתינים, ואילו יהודה שרף, נציג הסוכנות היהודית, השיב כי הטיפול הרפואי באחריות הג'וינט, "אך עד שלא נקבל רשימות שמיות מדויקות לא נוכל להתחיל לטפל בעליית האנשים. ולא נקבל רשימות כאלו – עד שהוועדה לא תסיים את עבודתה".

(אילוסטרציה: יונתן זינדל – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו