ריבלין מתנגד ל'חוק ההשעיה': "הבנה בעייתית של הדמוקרטיה הפרלמנטרית"

"כנסת שתוכל, גם אם בצדק, להחליט היום על הפסקת כהונתם של נציגי ציבור כאלה תורה מחר, שלא בצדק, על הפסקת כהונתם של אחרים - ואנה אנו באים?", נימק נשיא המדינה

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, הביע אמש את התנגדותו החריפה ל'חוק ההשעיה' המוצע בימים אלו וציין כי הוא דוגמא להבנה בעייתית של הדמוקרטיה הפרלמנטרית.

"נשיא המדינה ויו"ר הכנסת נבחרים על ידי הכנסת, ולכן בידי הכנסת גם  הסמכות להדיחם. בשנה האחרונה חששתי כמי שאולי יחווה זאת באופן תקדימי על בשרו…", אמר ריבלין באירוניה, בנאום שנשא בכנס של 'המכון לאסטרטגיה ציונית'.

ריבלין הציג את תפיסתו: "בניגוד לנשיא, החוק להדחת חברי כנסת חוטא למהות הכנסת שהיא נציגת הריבון ולא הריבון עצמו, חוטא לציבור הבוחרים. חברי כנסת שחטאו בפלילים או שקיים חשד לעבירה פלילית מצדם, הרי שהיועץ המשפטי לממשלה צריך להורות על חקירה ובדיקה בעניינם ויש למצות איתם כל ערכאה פלילית רלוונטית לאחר הסרת חסינותם. ואולם אסור לתת לכנסת, שנציגיה נבחרים על ידי הציבור, להפוך בעצמה את דבר הציבור.

קרא עוד:
[postim]

"כנסת שתוכל, גם אם בצדק, להחליט היום על הפסקת כהונתם של נציגי ציבור כאלה תורה מחר, שלא בצדק, על הפסקת כהונתם של אחרים – ואנה אנו באים? ומי שיושבים כאן, במרכז בגין, זוכרים היטב את ימי בלי חירות ומק"י. אסור לתת לכנסת, כרשות מחוקקת ומפקחת להפוך לגורם חוקר ומעניש. מצב כזה יחטא ויחבל בתכליתה לאורך זמן, והנפגעת היחידה תהיה מדינת ישראל".

הנשיא גינה באופן נחרץ את חברי הכנסת שנפגשו עם משפחות מחבלים והדגיש את חובת היועץ המשפטי לממשלה להתערב בנושא: "כאשר שלושה חברי כנסת ישראל, בוחרים ללכת ולבקר משפחות מחבלים, לירוק בפניהם של אזרחי ישראל, לירוק בפני משפחות הקורבנות, לירוק בפני כל מי שמנסים לשקם את יחסי האמון שבין אזרחי ישראל היהודים והערבים, אין זו זכותו של היועץ המשפטי לממשלה להורות על בדיקה בעניינם –  כי אם חובתו. יחד עם זאת, גם אם ראוי להעמידם לדין, אוי לנו אם הכנסת היא הרשות שתשב בדין".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו