מה שאלו מתנדבי 'איחוד הצלה' בכינוס לרפואה והלכה?

מתנדבי איחוד הצלה השתתפו בכינוס השנתי לרפואה והלכה כדי לשמוע את דברי הרבנים ולשאול את שאלותיהם

בשיתוף ארגון 'איחוד הצלה' והמרכז לרפואה ע"פ ההלכה 'מכון יד הרמ"ה', נערך בסוף השבוע האחרון באולמי קריית הילד בירושלים הכינוס השנתי ל'רפואה והלכה' לרגל יום השנה השישי לרב ונשיא הצלה בא"י מרן הגאון רבי משה הלברשטאם זצוק"ל.

פיארו כבוד בנוכחותם: רב הארגון הגאון רבי עזריאל אויערבך, הרה"ג ר' יעקב מאיר שטרן דיין ומו"צ בבד"ץ של הגאון הרב שמואל הלוי וואזנר שליט"א, הגאון ר' זלמן נחמיה גולדברג, הרה"ג ר' מתתיהו דייטש רבה של שכונת רמת שלמה וחתנו של מרן זצוק"ל, רבה של בית החולים שערי צדק הרב פלג, הרה"ג ר' יעקב אייזנבך רבה של סניף איחוד הצלה במודיעין עילית.

מנחה הכינוס רכז ההלכה הארצי ב'איחוד הצלה' הרב יעקב רוזנברג פתח ודיבר על גודל הזכות של מי שמציל חיים והביא את דברי הפלא יועץ: "שבזה הם מכריעים ועוברים את החכמים והגדולים שבישראל".

הגאון ר' מתתיהו דייטש מסר שיעור על המקורות לחיוב הצלת חיים והחובה להציל חיים גם בניגוד לרצונו של החולה. "אדם אינו בעל הבית על חייו ומחויב לעשות כל מאמץ כדי להירפא מחוליו", אמר. "הנוהג בעצמו מידת חסידות ואינו רוצה לאכול ביוה"כ או שיחללו עליו את השבת – הרי זו חסידות של שטות ועליו נאמר 'אך את דמכם לנפשותיכם אדרוש'".

הגאון ר' יעקב מאיר שטרן מסר שיעור בנושא ההתעסקות המתמדת בהצלת חיים תוך כדי עשיית מלאכות בשבת העלולה לגרום לתחושת זלזול בקדושת השבת, ועל החובה להתחזק בלימוד ודקדוק ההלכה בכדי לא לאבד את הרגישות. בימינו אין כמעט מי שעונה להגדרת "מחלל שבת בפרהסיא". בסיום השיעור הרב בירך את מתנדבי 'איחוד הצלה' הפועלים במסירות ע"פ ההלכה.

רב ארגון 'איחוד הצלה' הגאון רבי עזריאל אויערבך דיבר בנושא "מצווה הבאה לידך אל תחמיצנה" – יסוד קיום המצוות הוא הזריזות, הזריזות היא המאפיינת את מצוות הצלה ואת חברי הצלה.

הגאון ר' זלמן נחמיה גולדברג ענה לשאלות המתנדבים במגוון נושאים.

חלק מהשאלות:

האם מותר לכהן להתנדב במשמרות בחדר מיון שיש בו חשש טומאת מת לצורך לימוד?

אסור לכהן להיטמא לצורך לימודים כשאין הצלה מיידית.

האם מי שאינו לבוש בהתאם חייב לצאת להציל ללא בגדים ראויים?

משום כבוד הבריות אינו חייב להתבזות ומותר לו להתלבש לפני כן.

אם צריך לעשות פעולה להפעלת מכשיר חשמלי ויש לידו אדם שאינו יודע שפעולה זו מפעילה את אותו המכשיר, האם לבקש ממנו?

יבקש מאותו אדם, אם הדבר לא גורם לעיכוב, שכן אין זו "מלאכת מחשבת" שאסורה בשבת.

צילומים: משה אסולין – דוברות איחוד הצלה

כינוס רפואה והלכה כינוס רפואה והלכה (1) כינוס רפואה והלכה (2) כינוס רפואה והלכה (3) כינוס רפואה והלכה (4) כינוס רפואה והלכה (5) כינוס רפואה והלכה (6)

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

כל הכבוד להם!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו