ראש המוסד לשעבר משווה את בני הישיבות לספורטאים

בכנס באוניברסיטת תל אביב טען ראש המוסד לשעבר, מאיר דגן, כי יש לכפות על הציבור החרדי את הגיוס לצה"ל: "ניתן וצריך לכפות עליהם. אם יהיו כמה מאות עילויים, נמצא את הדרך לטפל בהם כמו בספורטאים"

יו"ר עמותת 'יש סיכוי', ראש המוסד לשעבר, מאיר דגן, התייחס היום (ב') בכנס באוניברסיטת תל אביב לסערת חוק טל, ואמר כי "משמיעים לנו אמירות שלא ניתן לכפות על קבוצות מסוימות להתגייס. ניתן, וצריך לכפות עליהם".

לדברי דגן, "צריך להסתכל על הרכב הממשלה הזה כהזדמנות. זו ממשלה הנשענת על מרבית חברי הכנסת, ולא תלויה במפלגה מסוימת, ויכולה לקבל החלטות משמעותיות".

קרא עוד:

[postim]

"לטפל בהם"

עכשיו שימו לב לזה. דגן טען כי "במו ידינו יצרנו את המונח 'תורתו אומנתו'. אם יהיו כמה מאות עילויים נמצא את הדרך לטפל בהם כמו בספורטאים. חשוב לעם היהודי שתהיה איזו שהיא קבוצה שתעסוק בלימוד תורה". הדברים נאמרו במסגרת "שבוע פוליטי", שמארגנת אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב.

דבריו של דגן נאמרים על רקע כניסתה של קדימה לממשלת אחדות בראשות הליכוד, כאשר ההבטחה הראשונה שעליהם לפרוע היא חלופה לחוק טל. הממשלה כבר הקימה ועדה שתעסוק בנושא בראשות ח"כ יוחנן פלסנר. המפלגות החרדיות – יהדות התורה וש"ס, כבר הודיעו כי לא ישתפו פעולה עם הועדה, כאשר הועדה אמורה להציג את מסקנותיה כבר בחודשיים הקרובים.

"סכנה קיומית"

בהתייחסו לשינוי שיטת הממשל, שבעניינה מטפלת תנועתו 'יש סיכוי', אמר דגן כי "מפלגות מימין רוצות את 'ממלכת יהודה' ואחרות רוצות 'מדינת הלכה' וגופים נוספים רוצים 'מדינה דו-לאומית'. כולם מאיימים על מהותה של המדינה. אם נמשיך בשיטת משטר זו נגיע לסף סכנה קיומית, והחשש לקיומה של המדינה לא יהיה איום תיאורטי".

"לא רק בחדרים סגורים"

בהתייחסו לסוגיה האיראנית והדיון הציבורי בנושא, אמר דגן כי "ב-82' במלחמת לבנון ובמלחמת יום הכיפורים הדיון היה אחרי המלחמה. אם היינו מדינה דמוקרטית מסודרת, כמו ארה"ב, אני חושב שהיינו יכולים להגיע להחלטות טובות יותר ולחסוך בחיי אדם. אלו סוגיות מהותיות לביטחונה של מדינת ישראל, וראוי לקיים דיונים אלו לפני מעשה, ולא אחריו. לא ראוי שכל הדיונים יתקיימו רק בחדרים סגורים".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

זה טוב, יותר ויותר רואים שכדי להטמיע את השקרים שלהם הם מוכנים להודות על האמת במקצת, כי בכל שקר יש מעט מן האמת, ואת זה שומעים יותר בתקופה האחרונה שכולם אומרים ש"צריך איזה קבוצה שלומדים תורה", כדברי הנ"ל, וממילא הויכוח הולך ומצטמצם על כמות, כמה ילמדו וכמה לא, ואת זה נשאיר לנו להחליט, העיקר שמלאך רע בעל כרחו אומר אמן,

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו