ביקור נשיאותי: כמה מנשיאי ארה"ב היו בישראל?

נשיא ארה"ב מגיע היום לביקור קצר בישראל, וזה הזמן לבדוק כמה מתוך הנשיאים המכהנים מאז הקמת המדינה טרחו לקפוץ כאן לביקור • בפנים: התמונות מכלל הביקורים הנשיאותיים: מניקסון עד אובמה

מאז הקמת מדינת ישראל, כיהנו בארה"ב 12 נשיאים. כבר 10 פעמים שבישראל נוחת נשיא אמריקאי, אך רק חמישה מנשיאי ארה"ב ביקרו במדינתנו הקטנה. הראשון היה הנשיא ניקסון.

ביקור הנשיא ריצ'רד ניקסון

הנשיא ריצ'רד ניקסון היה הראשון בנשיאי ארצות הברית שביקר בישראל. הביקור בן היומיים (16 עד 17 ביוני 1974) התקיים 26 שנים לאחר כינון היחסים בין שתי המדינות.

ניקסון קיים בביקורו ישיבות עבודה עם ראש הממשלה יצחק רבין, שנכנס לתפקידו שבועיים קודם לכן, ועם חלק משרי ממשלתו. בין הצדדים נדונו בקשות ביטחוניות, מדיניות וכלכליות שונות שהעלתה ישראל. כמו כן ביקר ניקסון במשכן הנשיא ובביתה של ראש הממשלה לשעבר גולדה מאיר. לאחר הביקור יצא הנשיא ניקסון לירדן.

הנשיא דאז, סעד בארוחה חגיגית בכנסת. בתמונה הוא נראה נושא דברים כשלצידו נשיא המדינה אפרים קציר.

ביקור הנשיא ג'ימי קרטר

הנשיא ג'ימי קרטר ביקר בישראל במרץ 1979, במטרה להניע את המשא ומתן על הסכם השלום בין ישראל למצרים.

קרטר התקבל בשדה התעופה על ידי בכירי המדינה והתקיים טקס ממלכתי. למחרת בואו, ביקרו קרטר ואשתו במשכן הנשיא בירושלים ובמוסד יד ושם. בערב השתתפו קרטר ואשתו בארוחת ערב ממלכתית במשכן הכנסת בהשתתפות 500 מוזמנים. למחרת, יום צאתו מישראל, נאם קרטר במליאת הכנסת וביקר בהיכל הספר במוזיאון ישראל.

ביקורי הנשיא ביל קלינטון

הנשיא ביל קלינטון ביקר בישראל מספר שיא של ביקורים – ארבעה במספר.

ביקורו הראשון של קלינטון בישראל נערך באוקטובר 1994, מיד לאחר חתימת הסכם השלום בין ישראל לירדן. במהלכו ביקר ביד ושם ונשא נאום במליאת הכנסת.

ביקורו השני של קלינטון היה לצורך השתתפותו בהלוויית יצחק רבין ב-6 בנובמבר 1995. אז נשא בהר הרצל נאום הספד לרבין.

קלינטון ביקר בישראל בשלישית בחודש מרץ 1996, וביקורו הרביעי והאחרון של קלינטון היה בחודש דצמבר 1998 כשנפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, זמן קצר לאחר חתימת הסכם וואי. במהלכו ביקר קלינטון במצדה וכן יצא לעזה, שם נאם בפני המועצה הלאומית הפלסטינית.

ביקורי הנשיא ג'ורג' ווקר בוש

הנשיא ג'ורג' ווקר בוש ביקר בישראל פעמיים. ביקורו הראשון (9 עד 11 בינואר 2008) נועד לקדם את המשא ומתן לשלום בין ישראל לבין הרשות הפלסטינית בעקבות ועידת אנאפוליס, שנערכה בנובמבר 2007. בוש נפגש עם ראש הממשלה אולמרט ונשיא המדינה פרס. והקדיש את יום ביקורו השני לביקור ברשות הפלסטינית. כמו כן השתתף בארוחת ערב שנערכה לכבודו וביקר ביד ושם.

ביקורו השני של בוש בישראל (14 עד 16 במאי 2008) נערך חדשים מעטים לאחר הביקור הראשון, לכבוד יום העצמאות השישים של המדינה. בוש נפגש עם ראש הממשלה אולמרט והנשיא פרס ונאם במליאת הכנסת ובוועידת הנשיא בירושלים. כמו כן ביקר בוש עם אשתו במצדה ובמוזיאון ארצות המקרא והם קיימו קבלת פנים במוזיאון ישראל.

ביקור הנשיא ברק אובמה

הנשיא אובמה הגיע לישראל לביקור בן שלושה ימים (20 עד 22 במרץ 2013).

בנמל התעופה בן-גוריון הוצגה לאובמה תערוכה של מערך ההגנה האווירית ובה סוללות כיפת ברזל, שרביט קסמים, חץ 2 וחץ 3. אובמה פגש לשיחות את ראש ממשלת ישראל נתניהו, את הנשיא פרס (שהעניק לו את עיטור נשיא מדינת ישראל) ואת יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (בביקור שערך ברמאללה).

כמו כן ביקר אובמה במוזיאון ישראל, ביד ושם והשתתף בשתי סעודות ערב רשמיות. הוא נאם את נאומו העיקרי בביקור זה בפני סטודנטים מהאוניברסיטאות בישראל, בבנייני האומה בירושלים. מישראל יצא אובמה לירדן.

ב-30 בספטמבר 2016 הגיע הנשיא אובמה לישראל לביקור בזק כדי להשתתף בהלוויית שמעון פרס שנערכה באותו יום בירושלים, והיה בין נושאי ההספדים לפרס במהלך הטקס. מיד לאחר ההלוויה עזב אובמה את ישראל.

ומההיסטוריה להווה: דונלד טראמפ הוא הנשיא האמריקני השישי אשר יבקר במדינת ישראל.

שֶׁנָּתַן מִכְּבוֹדוֹ לְבָשָׂר וָדָם: הרואה את טראמפ, צריך לברך?

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו