ביקורת גם אחרי פרישה

המבקר יוכל להגיש דו"חות – שלושה חודשים אחרי פרישתו - רק אם כבר הוגשה טיוטה שלהם, לפחות שלושה חודשים לפני סיום כהונת המבקר

הפרשת וגם ביקרת? הועדה לביקורת המדינה בכנסת, הגישה לוועדת השרים לחקיקה, הצעת חוק לפיה אם הגיש מבקר המדינה טיוטת דו"ח בשלושת החודשים שלפני פרישתו, הוא יוכל להשלים את העבודה ולהגיש את הדו"ח גם לאחר פרישתו – במשך שלושה חודשים נוספים.

יו"ר הוועדה ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) ציין כי גם אצל שופטים נהוג הסדר דומה, ולפיו כתיבת פסקי דין נמשכת מספר חודשים לאחר הפרישה.

עם כניסתו של אריאל לתפקיד יו"ר הוועדה, הוא פנה לציבור להציע לו תיקונים ושיפורים בעבודת הוועדה ומבקר המדינה. השר לשעבר הפרופ' שמעון שטרית, מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, הציע את התיקון לחוק, ואריאל מיהר לאמץ אותו ולקדם את הסדרתו.

שטרית אמר היום בוועדה כי בדרך כלל דו"חות המבקר היו שנתיים, אך בשנים האחרונות גדל באופן משמעותי מספרם של הדו"חות המיוחדים. בעוד שאצל מבקרי המדינה הקודמים כולם-יחד היו 15 דו"חות מיוחדים, הרי שאצל המבקר הנוכחי לבדו היו כבר 21 דו"חות כאלו. לכן, לדברי שטרית, תיקון זה נדרש לאחרונה. הוא הדגיש כי יש לסייג את אפשרות המשך-הגשת-הדו"חות רק לאחר סיום כהונה – ולא התפטרות המבקר או העברתו מתפקידו ע"י הכנסת.

עו"ד אריה רוטר, היועץ למבקר, הוסיף כי משרדו תומך בחוק, והבטיח להגביל את השימוש באפשרות זו לתיק שמאפייניו דומים לתיק שיפוטי, בהם תהיה למבקר זיקה אישית.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו