ילדכם נפצע במהלך בין הזמנים? אתם זכאים לתבוע פיצויים!

חופשת בין הזמנים מביאה איתה רגעי אושר שמחה ושחרור אך גם סכנות רבות חבלות ופציעות – כך תדעו אם אתם זכאים לפיצויים.

ברשותכם נפתח בעובדות, כל הילדים הלומדים בפעוטונים, מעונות היום, גני הילדים, בתי הספר, מבוטחים בביטוח תאונות אישיות תלמידים, אשר תוקפו במשך 24 שעות ביממה. גם בימי החופשה ובהתייחס לאירועים המתרחשים גם מחוץ לכותלי המוסד הלימודי, מחוץ לשעות הלימודים, לרבות חופשות וחגים בארץ ובחוצה לארץ. פוליסת "ביטוח תאונות אישיות" מאפשרת קבלת פיצוי לתלמידים ללא צורך בהוכחת אחריות או רשלנות, אלא באמצעות הוכחת הנזק בלבד.

בנוסף לפיצוי זה, ניתן להגיש תביעת פיצויים נוספת נגד הגורמים הנושאים באחריות לפגיעה. כך לדוגמא הגשת תביעה נגד העירייה בגין מפגע ציבורי  או מכשול ברחוב שבעקבותיו הילד נפל ונחבל.

בנוסף  גם כנגד צימרים וחדרי אירוח למיניהם  שפעלו ללא אישור או ללא הבטחת שלום הנופשים כראוי. כך בין היתר, מקרי הטביעה הרבים שאירעו בימים האחרונים יכלו להימנע באמצעות התקנת מיגון מתאים בכניסה לבריכה. דעו, כי ל"ע באסון שכזה הפיצוי המגיע הוא מיליוני שקלים.

על מנת לסבר מעט את האוזן פנינו לעורך הדין נתנאל רוט העוסק בתחום הנזיקין בכדי להבין את הסוגייה לעומק. לדבריו רק לאחרונה טיפל משרדו בפציעה של ילדה במהלך טיול משפחתי בירושלים: "בחול המועד סוכות נפלה הילדה נ' מסגווי במהלך טיול משפחתי מאורגן ומודרך סביב חומות העיר העתיקה בירושלים. נ' שברה את שורש כף היד ונזקקה לטיפול רפואי בבית החולים. לאחר התערבות משרדינו מומחה רפואי קבע, כי נותרה לה נכות בשיעור של 10% בשל מגבלה קלה בתנועות היד. בעקבות כך, פסקה השופטת כי נ' תקבל תשלום של 230 אלף ₪ שיועבר ע"י חברת הביטוח של הגורם המפעיל את טיולי הסגווי. חשוב להדגיש כי מרביתם של החברות המפעילות את האטרקציות השונות ברחבי הארץ(טיולי סוסים, טרקטורונים, פארקי מים, ג'יפים ועוד) מכוסות בביטוח מוסדר ובתוקף ולכן ניתן לתבוע אותם באופן מסודר".

יתירה מזאת, עו"ד רוט מנהל כיום עשרות תביעות במקומות הנופש ה"ידועים" של הציבור החרדי, כגון פארקי מים, פארק משחקים אטרקציות ועוד. לדבריו, רוב המקומות אינם מתוחזקים ומתופעלים כראוי, ועשרות פציעות נגרמות בבין הזמנים עקב חוסר אכפתיות והתרשלות קשה של מנהלי המקום.

חשוב להבין שלכל פציעה שכזאת במקרה  יכולה לשנות במקרה ה"קל" את חופשת בין הזמנים ובמקרה ה"קשה" לשנות את חיי המשפחה לעד.

כך לדוגמא ילד שנפצע בקיץ שעבר (תשע"ז)   בפארק משחקים מוכר וידוע באזור הרי ירושלים ושבר את רגלו אומנם קיבלו פיצוי בסך  מאות אלפי שקלים אך את התקופה המורכבת והמאתגרת שעברה עליו ועל משפחתו הייתה קשה ביותר.

עורך הדין נתנאל רוט מוסיף:" על מנת להיערך נכון לתביעה מומלץ לאסוף מספר רב של "ראיות" מאזור הפציעה וכמובן תמונות וחומרים כמו כן השתדלו לאסוף עדויות מאנשים שנכחו במקום בנוסף מומלץ לפנות כבר בשלב מוקדם ביותר לאחר הפציעה להתייעצות עם עו"ד לענייני נזיקין בכדי שייבחן את זכויותיכם והפיצויים המגיעים לכם כחוק ועל מנת שינהל עבורכם את ההליך בצורה המקצועית והיעילה ביותר אל מול הגופים הבירוקרטיים זאת כדי שיוכל להסביר לכם מה המלכים שהנכם נדרשים לעשות. אספו את כל החומר הרפואי בצורה מאורגנת ומסודרת- ימי אשפוז, הוצאות רפואיות ומהלך הטיפול וכמובן העתק מפורט של הפוליסה מתלמוד התורה או בית הספר " מסיים עו"ד רוט.

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו